Elazığ’da, kanaat öndrei Hacı Ömer Bilginoğlu için anma programı düzenlendi.

Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Elazığ Ömer Bilginoğlu Yurt Müdürlüğü tarafından , Elazığ’ın kanaat önderlerinden Merhum Hacı Ömer Bilginoğlu için anma programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan program merhum Bilginoğlu’nun özgeçmişinin okunmasıyla devam etti.

KYK İl Müdürü Süphi Döner, KYK olarak da Elazığ’ın önde gelen manevi şahsiyetlerinden Ömer Bilginoğlu’na anma programı düzenleyen ilk kurum olmanın da gururunu yaşadıklarını aktardı.

Ömer Bilginoğlu ile tanışamadığından dolayı üzüntü içinde olduğunu dile getiren İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Ömer Bilginoğlu’nun oğlu olan ve kendisi gibi Elazığ’da müftülük yapan Hacı Halil Bilginoğlu ile tanışmış oldum. Bundan dolayı çok mutluyum” dedi.

Aile adına söz alan Merhum Ömer Bilginoğlu’nun torunu Nazif Bilginoğlu ise “Böyle bir program düzenlendiği için heyecanlı ve mutluyum. Bu programı tertipleyen ve göreve geldiği günden itibaren güzel çalışmalara imza atan yurt müdürümüz Kayahan Topal’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Emekli din görevlisi Cahit Kent ‘in Ömer Blginoğlunu anlatmasıyla sona eren programa, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Çevre Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçi, El sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar Aktar, KYK İl Müdürü Süphi Döner, KYK Yurt Müdürü Kayahan Topal, Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Oda Başkanı Mitat Ulaş, Ömer Bilginoğlu’nun torunu Nazif Bilginoğlu, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Topal ile çok sayıda davetli katıldı.