ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi'nde, yol genişletme çalışması sırasında geçen 16 Temmuz'da meydana gelen heyelanda evleri yıkılan ve hasar gören hak sahiplerine ev yapılacak.
Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Karşıyaka Mahallesi'ndeki heyelan nedeniyle 88 binada 195 konutun tahliye edildiği ve 376 vatandaşın afetten etkilendiği belirtildi. Heyelan bölgesindeki teknik çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Boşaltılan binalarda kalan aileler için 2 ay içinde toplam 43 bin 250 lira kira yardımı yapılmış olup, kira ödenmesine devam edilecektir. AFAD tarafından boşaltılan saha için müdürlükçe jeolojik etüt raporu düzenlenerek AFAD Başkanlığı'na sunulmuştur.  Böylelikle 'Afete Maruz Bölge Kararı' onaylanmış olacak, karayollarınca yapılan iyileştirme çalışmalarına müteakip hak sahipliği çalışmalarına başlanacaktır. Böylece afetten zarar gören insanımızın 'Afet Sebebiyle Hak Sahibi Olanların Tespiti Hakkındaki Yönetmelik' gereğince aile başına asgari bir ev sahibi olması mümkün olacaktır. Bu projenin yapımı TOKİ tarafından gerçekleştirilecektir."