YENİŞEHİR'DE PROTESTO EDİLDİ
Çamönü Köyü’nde 84 köpeğin leşinin bulunması hayvanseverler tarafından protesto edildi. Yenişehir Atatürk Anıtı önünde toplanan Bursa’dan gelen ve Yenişehir’deki hayvanserlere Yenişehir Belediye Başkanı AK Parti’li Süleyman Çelik, CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse, MHP İlçe Başkanı Nihat Doğan, Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Güngör Hatemoğlu, MHP’li Belediye Meclis üyeleri de destek verdi.
Hayvanseverler ile bir araya gelen ve hayvanseverlerin sorularını cevaplayan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, "Bu olay hepimizi derinden hepimizi üzdü. Ben bu olaydan sonra gece uyku uyumadım. Olay kamuoyuna Yenişehir’den kaynaklanıyormuş gibi aktarıldı. Bu canlar bize emanet. Olayı duyar duymaz olay yerine gittik ve olayı raporlaştırdık. Bu meselenin Yenişehir’le uzaktan yakından ilgisi yok" dedi.
Başkan Çelik, büyükşehir belediyesi ile görüşerek ilçedeki hayvan barınağının iyileştirilmesi için çalışma yapacağını söyledi.
Köpeklerin öldürülmesini ellerinde taşıdıkları dövizler ve sloganlarla protesto eden hayvanseverler, sorumluların en ağır biçimde cezalandırılmasını istedi.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Güngör Hatemoğlu "Bursa Barosu olarak bu olaya karışan tüm yetkililerin tespiti ve cezalandırılması için çalışacağız. Maalesef bizim yardımımızla ayakta kalan ve yaşayan hayvanlar için hiçbir şey yapılmadığını görüyoruz. Tüm insanlar bu hayvanlardan birinci derecede sorumludur" dedi.
Hayvanseverler daha sonra Yenişehir adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu.
FOTOĞRAFLI