Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de bir araya gelen yaklaşık 2 bin MHP'li, İzmir Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanan ve yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından sloganlar eşliğinde yürüyüş düzenleyen ve Valilik önüne siyah çelenk bırakmak isteyen topluluk ile kendilerini engellemeye çalışan polis arasında kısa süreli arbede çıktı. Verilen izin sonrası çelengi bırakan partililer, Valilik önünden ayrıldı.
Denizli MHP İl Yönetimi, İzmir Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanıp ölen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü son sınıfı öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Delikliçınar Yeni Cami'de gıyabi cenaze namazı kıldı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Namazın ardından partililer Gazi Bulvarı'ndan Valilik önüne kadar yürümek istedi. Polis, MHP'lerin yolun tek şeridini kullanarak trafiği aksatmadan yürümelerine izin verdi. Partililer, dev Türk Bayrağı ile sloganlar eşliğinde Gazi Bulvarı'ndan Valilik önüne kadar yürüdü. Polis, bulvarda geniş güvenlik önlemleri aldı. Valilik önüne gelen grup, buraya siyah çelenk bırakmak istedi. Polis izin vermeyince bazı partililer tepki gösterdi. Alandan 'Fırat'ı hangi polis korudu' sesleri yükseldi.
İL BAŞKANINDAN BASIN AÇIKLAMASI
Topluluğu sakinleştiren MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, Valilik binası karşısında basın açıklaması yaptı. Öztürk, açıklamasında şunları söyledi:
"Bu vatanı sevenlerle vatanı bölmeye çalışanların mücadelesinde şehit olan kardeşimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Hepimiz Hrant'ız diyenlerin hiçbir zaman diyemeyeceği bir ortamda bizler her gün Hepimiz Fırat'ız diye haykırmaya devam edeceğiz. Analar ağlamasın diye timsah gözyaşı dökenlerin kuyruğuna takılanlar! Bugün hepinizin anası ağladı. Uyanın. Her seçim sürecinde provokatif yaklaşımlarla tahammül sınırlarını zorlayanlar bilesiniz ki bu bent yıkıldı mı kükremiş sel oluruz, tükürüğümüzde boğulursunuz. Emniyet güçlerine de sesleniyorum buradan; Bizi PKK sanmayın. Bizler devletin kurumlarını korumayı biliriz. Bizi diğer vatan bölücüleriyle karşılaştırmayın."
VALİLİĞE SİYAH ÇELENK
Bu sırada Valilik önüne çelenk koymakta ısrarcı olan bazı partililer harekete geçti. Valilik önünde kordon oluşturan polis, bu kişilerin geçişe izin vermedi. Bunun üzerine partililer ile polis arasında, kısa süreli itiş- kakış oldu. Devreye giren İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, dört kişinin geçerek çelenk koymasına izin verdi. Dört partili kordonu geçerek Valilik önüne siyah çelenk koydu.
MHP İl Başkanı Yasin Öztürk'ün çelenk koymak için geçmesine polislerin izin vermemesi partililerin tepkisini çekti. Bir kez daha kısa süreli itişme yaşandı. İl Başkanı Yasin Öztürk, polis kordonunu geçerek çelengin yanına ulaştı.
Protesto gösterisinin ardından partililer MHP il binasına döndü.

FOTOĞRAFLI