Kemalpaşa Belediyesi tarafından yürütülen ‘Temiz Evler, Gülen Yüzler’ projesi kapsamında bakıma muhtaç olan vatandaşların evleri, belediye ekiplerince düzenli olarak temizleniyor. Proje kapsamında 38 vatandaşa ulaşıldığını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, amaçlarının bu sayıyı artırarak sosyal belediyecilik anlayışını yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.
Sosyal belediyecilik konusunda örnek çalışmalarla dikkat çeken Kemalpaşa Belediyesi, ‘Temiz Evler, Gülen Yüzler’ projesi kapsamında ilçedeki yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşların evlerini temizlemeyi sürdürüyor. Proje kapsamında gelen talepleri karşılamak için yoğun mesai harcayan belediye ekipler, her gün hasta veya bakıma muhtaç en az 3 vatandaşın evini temizliyor.
“TEMİZ EVLER GÜLEN YÜZLER”
İnsanların sıkıntılarını çözmenin yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden birisi olduğunu ifade eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Belediyecilik anlayışımızın odak noktasında, insan unsuru yer alıyor. Bizden destek isteyen ya da yardım talep eden vatandaşlarımıza yardım elimizi uzatmak ve onların sorunlarına çözüm bulmak bizim en önemli görevlerimiz arasında yer alıyor. Bu noktada yürüttüğümüz çalışmalardan birisi de ‘Temiz Evler, Gülen Yüzler’ projesi. Bu proje kapsamında ilçemizde yaşayan, hasta ya da bakıma muhtaç vatandaşlarımızın konutlarını düzenli aralıklarla temizliyor, onlara daha rahat bir hayat sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Çalışmalar kapsamında şu an için 38 vatandaşa hizmet götürüldüğünü kaydeden Uğurlu, bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artmasını beklediklerini söyledi. Hizmete yoğun bir ilgi olduğunun altını çizen Uğurlu, “İnsanlarımız aldıkları hizmetten memnun olacaklar ki, bize gelen talep sürekli artıyor. Bu hem belediyemiz hem de ilçemizdeki sosyal hayat adına sevindirici bir gelişme. Lakin, maddi durumu yerinde olmayan ancak bakıma muhtaç, yaşlı veya hasta kişilerin temizlikle ilgili sorunlarını çözmek gelişmişliğin de bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Biz, bu noktada ekiplerimizle özenli ve titiz bir çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki süreçte daha fazla vatandaşımıza ulaşacağız. Her türlü planımızı buna uygun şekilde hazırlıyoruz” ifadesinde bulundu.
"ÇALIŞMALARDAN MEMNUNUZ"
Proje kapsamında evinin temizlendiğini ifade eden Abdullah Evran (65) ise bunun belediyecilik hizmetleri noktasında son derece olumlu bir çalışma olduğunu söyledi. Evran, “Uzun yıllar bakkal olarak çalıştıktan sonra ağır bir hastalık geçirdim. Şimdi belediye ekiplerimiz belli aralıklarla buraya gelerek evimi temizliyorlar. Arif Başkan’a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.