Akdeniz Belediyesi tarafından organize edilen, Mersin halkının desteği ile oluşturulan Kobani’ye insani yardım taşıyan konvoy yola çıktı. Gıda ve giyim gibi temel insani gereksinimlerin yer aldığı yardımları taşıyan konvoya, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk’de eşlik ediyor.
Kobani halkının, başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada ses getiren bir direnişe imza attığını söyleyen Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, “Kobani’de yaşayan insanlara büyük bir zulüm, görülmemiş bir katliam ve çevre köylerini haritadan silecek kadar büyük ölçekli bir vahşet uygulandı. Oradaki insanlar bizim kardeşimizdir. Çünkü mevcut sınırlar yapay ve suni sınırlardır. Bir kardeş sınırın bu yanında, diğer kardeş öteki yanında yaşamaktadır. Bundan dolayı da insani yardım boyutuyla biz bu kardeşlerimizin daima yanlarında olacağız ve oradaki kardeşlerimizi sahipsiz bırakmayacağız. Bu bölgeye duyarlılık gösteren tüm belediyelere ve halkımıza bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyor, bu duyarlılığın artarak sürmesini ümit ediyorum” dedi.
Yüksel Mutlu’da yardımlar dolayısıyla Mersin halkına teşekkür etti. Akdeniz Belediyesi olarak, duyarlı insanlardan toplanan insani yardımları Kobani’ye götürdüklerini belirten Mutlu, “Bunun için öncelikle halkımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten de Kobani’nin inşası sadece Mersin ve Türkiye’nin değil, aynı zamanda tüm insanlığın görevidir. Yardım eden tüm yurtsever, tüm demokrat, bu savaşın bitmesinden yana olan, elini uzatan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.