Tokat Denetimli Serbestlik Müdürü Abdullah Savaş, Kastamonu’dan Milletvekili aday adaylığı olmak için istifa etti.
Kastamonu’da uzun zamandır ismi aday adaylığı için geçen, kamuoyunda da ismi öne çıkan Abdullah Savaş’ın AK Parti’den milletvekili aday adayı olması bekleniyor. Milletvekili aday adayı olmak için istifa eden, Tokat Denetimli Serbestlik Müdürü Abdullah Savaş, 1973’te Devrekani’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Devrekani’de Lisans eğitimini Manisa Celal Bayar Üniversite Maliye bölümünde ,Yüksek Lisansını ise Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Maliye Tezli Yüksek Lisans yaparak tamamladı. Yayımlanmış makale ve çalışmaları bulunuyor.
Memuriyet hayatına 1997 yılında, Devrekani Kızacık Şehit Yılmaz Acar İlköğretim Okulu’nda öğretmen olarak başlayan Savaş,sırasıyla Devrekani Kadıoğlu Köyü İlköğretim Okulu, Devrekani Çörekçi İlköğretim Okulu ve Küre Çaybükü İlköğretim Okulu’nda mesleğini icra etti.
Mayıs 2001 tarihinde İnebolu M Tipi Ceza İnfaz Kurumu İdare Memuru olarak devam ettiği memurluk hayatına sırasıyla Bozkurt Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İdare Memuru, Eskişehir Açık Ceza Kurumu 2. Müdürü, Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürü, İzmir Denetimli Serbestlik Müdürü ve Tokat Denetimli Serbestlik Müdürü olarak devam etti.