Kayseri’nin ilk motor spor kulübü olan Kayseri Off-Road Kulübü’ nün düzenleyip, geleneksel hale getirdiği ağaç dikme festivalinde yüzlerce çam fidanı toprakla buluştu.

Kulüp üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği ve İl Orman Müdürlüğü’ nün destekleri ile gerçekleştirilen organizasyonda Talas ilçesi Zincidere mahallesi sınırlarında ağaç dikme festivali düzenlendi. Etkinliğe çocukları da dahil edip gelecek nesillere tabiat sevgisini aşılamayı amaçlayan kulüp yönetimi, Kayseri ilinin tüm ilçelerinde bu etkinliği tekrarlamayı amaçlıyor.

Kayseri Off-Road kulübü başkanı Savaş Özgülbay yaptığı açıklamada, ülkemizde Off-Road sporunun son yıllarda hızla yaygınlaştığını, makine-insan birlikteliği ile zorlayıcı doğa şartlarında mücadeleyi amaçlayan bu motor sporuyla ilgilenen insanların, egolarını ve kimliklerini şehirde artlarında bırakıp kenetlenmiş bir ekip olarak zorlu parkurlarda gerek mental gerek ise fiziki efor harcayarak günlük hayatın stresinden uzaklaştığını belirtti. Kayseri ilinde yer alan tüm ilçelere gezi düzenlediklerini belirten Özgülbay, yollardan ve yerleşim yerlerinden uzakta düzenlenen bu gezilerde yapılan ağaçlandırma faaliyetleri ile daha yeşil bir Kayseri için çaba sarf ettiklerini açıkladı.