Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Fenerbahçe maçındaki performansıyla büyük tartışmalara neden olan hakem Özgür Yankaya’nın yönetimini beğendiğini söyledi. Devre arasında 11 transfer yaparak kulüp tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Eryüksel, gelecek haftalara umutlu baktıklarını ifade ederken, takımın teknik direktör Roberto Carlos’la hedeflerine doğru gittiklerini aktardı.
"DEVRE ARASINDA 11 TRANSFER YAPIP 9 FUTBOLCU GÖNDERDİK"
Yeni transferlerle iyi bir takım olduklarını ifade eden Başkan Eryüksel, “Akhisar Belediyespor tarihinde görülmemiş bir transfer dönemi yaşadık; sanki bir sezon başı gibi. Gerçekten ben de kulübün refleksini merak ediyordum. Böyle kötü durumda bizler neler yapabiliriz diye. Çok iyi şeyler yaptık. Bu sebepten dolayı da çok memnunum yani devre arasında 11 transfer yapıp 9 futbolcu gönderdik ve bunların 4-5 tanesinin ilk 11’de başlayacak seviyede futbolcular olması gerçekten sevindirici. Devre arasında en son gün son saatlerde transferlerini yaptığımız Tolga Ünlü, Lualua ve Vaz Te onlarda hazır oldular ve bu hafta Fenerbahçe ve geçen hafta Erciyes maçında da oyuncu değişikliklerinden sonra yani ikinci yarılarda özellikle Lualua ile Vaz Te’nin kalitesi takıma katkısı, Bilal ile, Güray ile, diğer arkadaşları ile buluşunca iyi bir takım olduğumuzu biz de gördük. Bundan gerçekten çok mutluyuz. Bu başarı da bir çalışmanın ürünüdür. Tesadüf diye bir şey yoktur. Önce çalışacaksın, sonra çalışmanın karşılığını aldığımızı düşünüyorum. İnşallah gelecek haftalarda da daha da toplayarak bu ligin kalıcı takımı olduğumuzu hem şehrimize, hem de insanlarımıza ve sevenlerimize göstereceğiz inşallah” dedi.
"YANKAYA’NIN SONUCU ETKİLEYECEK HATASI YOKTU"
Fenerbahçe maçının bir derbi havasında geçtiğini kaydeden Başkan Eryüksel, hakem Özgür Yankaya’nın yönetimini beğendiğini dile getirerek, Türkiye’deki tüm hakemlerin iyi niyetli bir maç yönettiklerini belirtti.
Özgür Yankaya yönetimini beğendiğini dile getiren Başkan Eryüksel, “Ben gerçekten Özgür Yankaya baktığımda bir hata görmedim. Yani sonucu etkileyecek bir hata görmedim. Sonucu etkileyecek hatalar genelde rakip takımın bulduğu fırsatları değerlendirememesidir. Biz değerlendirdik, onlar değerlendiremedi, yani değerlendirmiş olsalardı, sonuçta bu futbol farklı sonuçlarda olabilirdi. Biz daha temkinli oynadık, 90 dakika koşan bir takım olduk ve bunun meyvelerini topladık. İnsanlar kişisel hata yapabilir ama sonucu etkileyecek bir hata, özellikle Özgür Yankaya’da ben görmedim. Bu noktada eğer fırsatları rakibimiz değerlendirebilseydi, belki o galip gelecekti. Ama iyi bir mücadele oldu, bir derbi maçı gibi oldu. Uzatmalarla beraber 90 dakika koşan, centilmence, kulüpler arasında, başkanlar arasında, yönetimler arasında bir problem olmaz. Ancak hakem noktasında da biz bütün hakemlerimizin aynı iyi niyetle davrandığının farkındayız ve biz de bunu görüyoruz” şeklinde konuştu.
ROBERTO CARLOS İLE HEDEFLERİMİZE GİDİYORUZ
Başkan Eryüksel, ’Roberto Carlos’un lig sonuna kadar hedefi 52 veya 53 puan. Bu açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna ise şu cevabı verdi:
"Biz hocamız ile yan yana yürürüz, bizi nereye götürüyorsa biz onun kolundan tutarız, kol kola hedeflere beraber gideriz. Tabi ki bizden daha iyi görüyor, futbolu bilen bir insan, takım içinde yaşayan bir insan, nereye gidiyorsak hep beraber el ele Roberto ile gideceğiz. Hem bu sene hem de gelecek senelerde niyetimiz bu.”