Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci’yi makamında ziyaret ederek, “15 ilde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” ile alakalı bilgiler aktardı.

Ankara’da, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı makamında Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci’yi ziyaret eden Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık ve beraberindekiler, 15 ilde 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisini iki yıldır düzenlediklerini söyledi. Başkanı Ayhan Yazlık, “FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde birlik ve beraberliğimize yapılan saldırıyı unutmak mümkün değil. FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe kalkışması, bir kesime değil 81 milyon vatandaşımızın özgürlüğüne yapılan hain bir saldırı teşebbüsü olarak değerlendirmek gerekir. Darbelerin tartışmasız bir şekilde çok kötü olduğunu bilmemiz ve anlatmamız gerekir. Anadolu Basın Birliği Van Şubesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘15 Temmuz hain darbe kalkışmasını unutma ve unutturma’ şiarı ile yola çıkarak, her yıl 15 ilde 15 Temmuz fotoğraf sergisini düzenleyerek hem Van halkının 15 Temmuz’da gösterdiği cesur duruşunu fotoğraflarla anlatmak, hem de vatandaşlarımızın zihninde hain darbe kalkışmasının canlı kalmasını sağlıyoruz” dedi.

Yazlık, ABB Van Şubesinin çalışmalarını takdirle karşılayan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci’ye teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çifci ise, Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şubesi tarafından düzenlenen 15 ilde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisinin aslında çok büyük bir anlam taşıdığını ifade ederek, “FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe kalkışması, Allah korusun başarılı olmuş olsaydı kim bilir ülkemizin başına neler gelecekti. Şükürler olsun ki, ülkemizin başında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir komutan var. Başkomutanımızın cesur duruşu ve üstün zekası sayesinde, vatandaşlarımızın meydana çıkmasıyla darbe kalkışması bertaraf oldu. Bu anlamda hain darbe kalkışmasını unutturmamak, hepimizin ortak paydasıdır. Eli kanlı terör örgütünün içimize kadar sızdığı 15 Temmuz günü milletimiz, 48 saat içinde 248 şehit verdi. Bunun yanı sıra 2 bin 196 vatandaşımız ise yaralandı. Bizler şimdiye kadar olduğu gibi bu vatana hep beraber sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şubesi tarafından yapılan bu güzel çalışmayı canı gönülden tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.

Çiftci, 15 Temmuz darbe ihanetini unutturmamak anlamında herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.