Mustafa KOZAK/ ANTALYA, () - ANTALYA'da, saat 22.00'den sonra alkollü içecek satışının yasaklanmasını protesto eden eski büfe işletmecisi 34 yaşındaki Mustafa Ertem, Attalos Heykeli'nin önünde tek kişilik eylem yaptı. Hazırladığı pankartını tutacak ikinci bir kişi olmadığı için ucunu heykele bağlayan Ertem, "Heykelle birlikte eylem yapıyorum" dedi.
Kalekapısı'ndaki Attalos Heykeli önünde tek başına saat 22.00'den sonra alkol satışını yasaklayan karara tepki için eylem yapan Mustafa Ertem, hükümetin izlediği politikalar yüzünden esnafın para kazanamadığını iddia etti. Yasada belirtilen saatten sonra alkollü içecek sattığı gerekçesiyle para cezası verildiğini kaydeden Ertem, bu nedenle işyerini devretmek durumunda kaldığını anlattı. Şu anda özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını kaydeden Ertem, "Ben mağdur oldum, başkaları olmasın diye eylem yapıyorum" dedi.
İnsanların hakkını aramaktan korkar hale geldiğini iddia eden Mustafa Ertem, "Üç kişi bir araya gelince insanlar 'Eyvah bomba mı patlayacak, polis fotoğrafımı mı çekecek, fişlenecek miyim, başıma bir şey mi gelecek' diye korkar hale geldi. Yığınla insan içki satışı yüzünden mağdur olduğu halde protesto bile yapmaya çekiniyor. Onlar gelmediği için ben de Attalos Heykeli'yle eylem yapıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI