İZMİR, () - KARŞIYAKA'ya Süper Lig'e çıkması için karşılıksız destek vereceğini açıklayarak gündeme oturan İstanbullu iş adamı Erdal Acar, 21 Mayıs'taki kongre öncesi açıklama yayınladı. Karşıyaka'nın siyaset dışı tutulması gerektiğini ifade eden Acar, camiayla el ele verip 19 yıllık hasrete son vermek istediğini belirtti. Kongrede adaylardan Ali Erten'e destek olacağını tekrarlayan Erdal Acar'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "4 Mayıs'ta futbolumuzun güzide kulüplerinden Karşıyaka'ya yapmış olduğum ziyarette mevcut Başkan Fatih Diniz, Divan Kurulu Başkanı Sadrettin İşçimenler ve yönetim ile yaptığım toplantı sonucunda yaklaşan kongre öncesi kulübü gözetip kollayacak, ileriye taşıyacak başkan adayını destekleyeceğimin, yarışacak olan adayların hiçbir menfaet gözetmeden yanında olacağımın sözünü verdim. Bu görüşme sonrası Karşıyaka’nın ileri gelenleri ile yapmış olduğum istişareler sonucu yakın dostum Nazım Torbaoğlu ile bir araya gelerek ortak bir karar verip başkan adayı Ali Erten’i destekleyeceğimi mevcut yönetim ve bütün kamuoyu ile paylaştım. Bu kararımı da Karşıyaka camiası destekledi.
Şunu bilmenizi isterim ki Karşıyaka Spor Kulübü, siyasetin dışında tutulması gereken bir mecradır. Bizim yapmamız gereken Karşıyaka camiası ile el ele verip, gönül gönüle 19 yıllık şampiyonluk hasretine son vermektir. Ben de hiçbir menfaat beklemeden maddi-manevi Karşıyaka Spor Kulübü'nün yanında olacağımın sözününü veriyorum ve beni yakından tanıyanlar bilirler ki benim sözüm sözdür. Sözümün arkasında olacağım konusunda tüm Karşıyaka camiası ve taraftarların içi rahat olsun. 
Yaklaşan kongre öncesi Karşıyaka'nın ileri gelenlerinden Nazım Torbaoğlu ile birlikte almış olduğum karar doğrultusunda başkan adayı Ali Erten’in maddi-manevi yanında olduğumu bilmenizi isterim. Karşıyaka’dan hiçbir menfaatim yoktur. Bunu üzerine basarak söylüyorum. Ben Karşıyaka'yı Süper Lig'e çıkarma sözü verdim. Düzgün bir yapılanma ile bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. 
Şimdi bizim yapmamız gereken el birliği ile Karşıyaka’yı bulunduğu durumdan çıkarıp 19 yıllık şampiyonluk hasretine son vermektir. Benim Karşıyaka’ya gelmemin arkasında ne bir siyaset, ne bir çıkar, ne bir yatırım gibi hiçbir düşüncem yoktur. Benim Karşıyaka’ya gelişimi siyasetle ilişkilendiren kişilere karşı cevabımızı kongrede ve kongre sonrası yeni sezonda kurulacak takımla vereceğiz."