Behçet DALMAZ/HAKKARİ,()-Hakkari'nin değişik mahallerinde bir araya gelip yola barikat kuran gösterici gruplar, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği patlamayı protesto etti. Polis; molotof kokteyli, taş ve havai fişeklerle kendilerine saldıran grupları göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su ile müdahalede bulunarak dağıttı.
Keklikpınar, Yeni, Pehlivan, Medrese , Kıran ve Sümbül mahallelerinde bir araya gelip yola barikat kuran gösterici gruplar, olay yerine gelen polislere molotof kokteyli, taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polis ise, zırhlı araçlardan göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba atarak müdahala etti. Mahalle aralarında gece geç saatlere kadar devam eden olaylarda polisin attığı gaz bombalarından bazılarının evlerin içine düştüğü ileri sürüldü.
Olaylara müdahale eden bir zırhlı araç, göstericilerin attığı molotof kokteyli sonucu kaza yaparak yan yattı. Bir anda alevler arasında kalan zırhlı araç, toplumsal müdahale aracı olan TOMA ile söndürüldü.

FOTOĞRAFLI