MASKİ Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi ile Alaşehir’in mahallelerinde de geçmişten gelen yaraları sarıyor. Yürütülen altyapı çalışmaları ile sokaklarda yağışlı havalardaki taşkın manzaralarına son verilirken Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Alaşehir’in Akkeçili Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi ile mahallelerin altyapı eksikliklerine çözüm oluyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Alaşehir’in Akkeçili Mahallesi’nde altyapı dönüşümünde sona yaklaşıldı. Çalışma yapılan mahalleyi Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay da ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Aslay’a; MASKİ İlçe Şefi Necati Abalı, Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Emin Dikici, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı şube müdürlerinden Uğur Topkaya ve teknik personel eşlik etti.

14 kilometre altyapı çalışması yapılan mahallede yürütülen imalatlarda sona yaklaşılırken yağışlı havalarda yaşanan taşkın manzaralarına da son verildi. Genel Müdür Yardımcısı Aslay, titiz bir şekilde yürüttükleri projeler ile mahallelerin sorunlarına çözüm olduklarını ifade ederek il genelinde çalışmaların hızlı bir şekilde devam edeceğini söyledi. Aslay, Akkeçili’de ayrıca 29 bin metrekare kilit parke taş döşemesine imza atacaklarını belirtti.

Akkeçili Mahalle Muhtarı Mustafa Akçay, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e bizlere verdiği destekten dolayı minnettarız. İçme suyu, kanalizasyon ve üstyapı hizmetleri mahallemize sunuldu. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay ile yağışlı havalarda yaşanan taşkınlar ile ilgili istişarelerde bulunduk. Artık mahallemizde bu sıkıntılar sona erdi. 50 yıllık altyapımız değişmeseydi çok sıkıntı çekecektik. Haftada iki gün yurt dışından turistlerin geldiği mahallemiz tertemiz oluyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızın sonuna kadar yanındayız. Allah razı olsun” dedi.