Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ- Orhan AKTUĞ/ÇANAKKALE, ()- BAYRAM tatillerini Ege ve Akdeniz bölgelerinde geçirenler İstanbul'a dönmeye başlarken, Çanakkale'deki feribot iskeleleri önünde uzun kuyruklar oluştu.
Ramazan Bayramı arifesinde, bayram tatiline gitmek için Çanakkale Boğazı'nın Avrupa yakasında oluşan 20 kilometreyi bulan uzun araç kuyrukları, bu kez Anadolu yakasında görülmeye başlandı. Yoğunluğu gözönüne alan bazı tatilciler, bayram tatilini erken kesip, bayramın ikinci günden yollara düşerken Çanakkale, Lapseki ve Çardak feribot iskelelerinde çok fazla beklemeden boğazı geçti. Bayramın son günü olan bugün ise beklenen araç yoğunluğu sabah saatlerinden itibaren başladı. Tatilini tamamlayıp İstanbul ve Trakya bölgesindeki kentlere gidecekler Eceabat İlçesi ile Kilitbahir Köyü'ne seferlerinin yapıldığı Çanakkale Feribot İskelesi'nde yoğunluk oluşturmaya başladı. Çanakkale merkezindeki araç kuyruğu 500 metre ilerideki Belediye Kavşağı'na kadar uzadı. Gelibolu İlçesine seferlerin yapıldığı Lapseki İlçesi ve Çardak beldesinde ise feribot iskelelerindeki araç kuyrukları zaman zaman 1 kilometreyi geçti. Ancak asıl yoğunluğun öğleden sonra ve akşam saatlerinde yaşanmasının beklendiği bildirildi.
POLİS BİR DİZİ ÖNLEM ALDI
Tatilcilerin dönüşü nedeniyle oluşabilecek uzun kuyruklar nedeniyle Çanakkale polisi de bir dizi önlem aldı. Çanakkale merkezinde feribot iskelesinin rıhtımı dolup kuyruğun şehir içinde Demircioğlu Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne kadar uzanması nedeniyle trafik polisleri şehiriçi trafiğinde bazı düzenlemeler yaptı. Feribot İskelesi'ne giden bazı güzergahlar araç trafiğine kapatıldı. Bu nedenle şehiriçindeki normal trafikte de zaman zaman aksamalar yaşandı. İzmir istikametinden feribota geçişi yapmak üzere Çanakkale'ye gelen tatilciler ise, merkezdeki feribot yoğunluğuna göre şehir girişinde polisler tarafından Lapseki İlçesi ve Çardak beldesine yönlendiriliyor. TIR, kamyon gibi ağır vasıtaların geçişine ise sadece Lapseki-Gelibolu ve Çardak-Gelibolu hatlarındaki feribotlardan izin veriliyor.
Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması ise Çanakkale- Eceabat hattında 3 feribot, Çanakkale-Kilitbahir hattında 4 mini feribot, Lapseki- Gelibolu hattında 4 feribot ile tarifesiz hizmet veriyor. Ayrıca Çardak-Gelibolu hattında ise özel şirkete ait 6 mini feribot tarifesiz sefer yapıyor. Çanakkale Boğazı'nda toplamda 17 feribot ile tatilcilerin dönüş yolculuğu hızlandırılmaya çalışılıyor.

FOTOĞRAFLI