ARTVİN (AA) - Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, bakıma muhtaç hayvanlar için büyük bir proje üzerinde çalışmalarının devam ettiğini ve Doğal Yaşam Park Rehabilitasyon Merkezi kuracaklarını söyledi.

Kocatepe, Artvin şehir merkezine yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan Katravan bölgesinde yapılması düşünülen rehabilitasyon merkezinin yerinde incelemelerde bulundu.

Merkezi şehre yakın yerde yapmak istediklerini söyleyen Kocatepe, "Başta sokak hayvanları olmak üzere tüm bakıma muhtaç hayvanların rehabilitasyon merkezini şehre yakın yerde yapmamızın en önemli sebeplerinden biri ulaşımın kolay olması. İnsanların gidip görmek isteyebilecekleri, gerekirse kendi hayvanlarını da getirip orada rahat şekilde gezdirebilecekleri hatta oradaki hayvanları da sahiplenebilecekleri bir doğal yaşam parkı yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Göreve gelir gelmez aldıkları kararı hatırlatan Kocatepe, şunları kaydetti:

"Milli Parklar Bölge Müdürüyle daha önceden yapılan bir hayvan barınağını yerinde inceledik. Etrafı tel örgüyle çevrilmiş üzeri tente ile kapatılmış bir hayvan barınağı yapıldığını gördük.  En azından sokaklarda çocukların zarar görmemeleri, hayvanların sokaklarda insanlar tarafından bir takım zarara uğratılmamaları açısından iyi niyetli bir çalışma yapılmış. Biz o çalışmanın yeterli olmadığını gördük ve 1 Nisan itibariyle çalışmamızı başlattık."

Artvin’in merkezinde yaya ve araç trafiğinin sıkışık olması ve giderek artan yapılaşma nedeniyle sokak hayvanlarının yaşam alanlarının daraldığını, Artvin'in böyle bir tesise ihtiyaç duyduğunu belirten Kocatepe, "Sokakta serbestçe dolaşan hayvanlar trafiği engellemekte bazen de hastalık yaymaktadır. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı bakıma muhtaç hayvanların rehabilite edilmesi ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi açısından ilimizde Doğal Park Projesi kapsamında rehabilitasyon merkezi yapmayı planladık" diye konuştu.

İncelemeleri sırasında Kocatepe'ye Başkan Yardımcıları Erkan Yazan, Zafer İnce, Artvin Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Necmi Asuman ve Artvin Belediyesi birim amirleri de eşlik etti.