Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevresinde dün başlayan ve bugün de etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan okullar tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle içinde bir dolmuş ve otomobil bulunan garajın çatısının çökmesi nedeniyle araçlar hasar gördü.
Sarıgöl İlçe Milli Eğitimi Müdürü Savaş Muratoğlu, yoğun kar yağışı nedeniyle özellikle taşımalı eğitimin yapıldığı dağ köylerindeki okulların tatil edildiğini söyledi.
YOLLARI AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Kar nedeniyle mahalle yollarının açılması için Sarıgöl Belediyesi ekipleri yaptıkları çalışmaları aralıksız sürdürürken, Sarıgöl Belediye Başkan Yardımcısı Hamza İlhan yaptığı açıklamada, "Ekiplerimizle gece yarısına kadar kepçelerle yolların açılması için çalışmalar yapmaktayız. Özellikle Karacaali, Beyharmanı, Şeyhdavutlar, Güneydamları, Kahramanlar ve Yeniköy mahallelerimizin yollarını açma çalışmaları devam etmektedir. Kar yüksek kesimlerde 40-50 santimetreye ulaştı. Ana yollarımızda kapalı yolumuz yok." dedi.
Öte yandan Karacaali Mahallesinde karın ağırlığına dayanamayan bir garaj yıkılırken, garajın içindeki bir dolmuş ve taksi kaldı hasar gördü. Karacaali Mahallesinden Yakup Dündar, "Kar yoğun yağdığı için araçlarım yıkılan garajın altında kaldı." dedi.