Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Darmstadt Ticaret ve Sanayi Odası arasındaki iş birliği, Bursa’nın Almanya ile olan ilişkilerine güç katıyor.
BTSO’nun Darmstadt Ticaret ve Sanayi Odası ile Ağustos 2014’te imzaladığı kardeşlik anlaşması her geçen gün gelişiyor. Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında özel bir organizasyonla Bursa iş dünyasını Heimtextil 2015 Uluslararası Ev Tekstili Fuarı’na taşıyan BTSO, Almanya’daki ticaret ve sanayi odalarına yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Müller’i ziyaret ederek iş birliği imkânlarını masaya yatıran BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş ve beraberindeki heyet, ardından da Darmstadt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Martin Proba ile bir araya geldi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, BTSO olarak Bursalı firmaların sadece Türkiye’de değil, yurt dışında daha güçlü hale gelmeleri için yeni projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Bursa’da Alman sermayeli 134 firmanın faaliyet gösterdiğini kaydeden İsmail Kuş, 637 Bursa firmasının ise dünyanın en büyük 4’üncü ekonomisi olarak gösterilen Almanya ile ticaret yaptığını ifade etti.
Kuş, Darmstadt Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliğinin her iki bölge için büyük anlam ifade ettiğini belirtti.
Darmstadt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Martin Proba, Oda olarak 70 bine yakın üyeye sahip olduklarını söyledi. Darmstadt ekonomisinin kimya ve eczacılık sektörlerinde tanınmış şirketler ile markalar tarafından şekillendiğini kaydeden Proba, Bursa’nın ticaret Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi olduğunu söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise Büyükşehir Belediyesi olarak Darmstadt ile olan işbirliğini daha da artırmayı arzuladıklarını ifade etti.
BTSO Meclis Üyesi ve MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni de BTSO öncülüğünde firmaların Almanya Heimtextil Fuarı’na gelerek önemli işbirliği imkânları yakaladığını belirterek, ziyaretin Bursa açısından faydalı geçtiğini vurguladı.