ANKARA'daki intihar saldırısında 1 yıllık makinist eşi Yılmaz Elmascan ile birlikte yaşamını yitiren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğretmeni Gülhan Elmascan, memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi Zengen Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.
Adana'dan oturan Yılmaz Elmascan ve eşi Gülhan Elmascan, geçen cumartesi günü üyesi oldukları sendikalarla birlikte 'Barış, Emek ve Demokrasi ' mitingine katılmak için Ankara'ya gitti. TCDD Gar'ı önünde grupla bekledikleri sırada bombalı terör saldırısı sonucu yaşamlarını yitirdi. Saldırısı sırasında kızı Gülhan Elmascan'ın ile aralarında yaklaşık 30 metre bulunduğunu belirten baba Yusuf Can, "Ciğerimi kopardılar. 30 metre mesafemiz vardı. Orada oynayan, gülen, halay çeken insanları niye katlettiler?" dedi.
Gülhan Elmascan'ın, cenazesi memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'ne bağlı Zengen Mahallesi'ne getirildi. Cenaze aracından alınan Elmascan'ın cenazesi, çoğunluğu kadın meslektaşları olmak üzere kadınların omuzlarında babasının evine getirilip helallik alındı. Dua ardından tekrar cenaze aracına konup mahalle mezarlığına getirildi. Burada hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar atıldı.
Elmascan'ın cenazesi gözyaşları içinde mahalle mezarlığına defnedildi.
Cenaze törenine CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Eğitim-Sen üyeleri ile Adana'dan gelen meslektaşları katıldı.
Gülhan Elmascan'ın eşi Yılmaz Elmascan'ın cenazesinin ise memleketi Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde defnedileceği belirtildi. 

FOTOĞRAFLI