Eyüp Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Köpekler için özel olarak üretilen beslenme ve barınma noktalarından sonra, bu kez de sokaktaki kediler hazırlanan için kedi yuvaları Eyüp Sultan Meydanı ve çevresine yerleştirildi.
Eyüp Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından oluşturulan kedi yuvaları sayesinde sokak kedileri artık daha güvenli. Önemli bir ihtiyacı karşılamak için oluşturulan ve Eyüp Sultan Camii Meydanı çevresine yerleştirilen kedi yuvaları, belediye ekiplerince her gün kontrol ediliyor. Burada yuvalanan kedilerin periyodik olarak sağlık kontrollerini yapan veterinerler ayrıca sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyaçlarını karşılayarak kedilerin yuvaları benimsemesi için çalışıyor.
Çok sayıda kedinin mesken edindiği hizmetten Eyüplü hayvan severler de memnuniyetlerini dile getirirken, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, “Eyüp Sultan’ı hissetmek bir meydanda yemlenen güvercine, bir cami gölgesinde soluklanan köpeğe, bir meydanda güneşlenen kediye merhametle bakmayı, onları koruyup kollamayı gerektirir. İslam medeniyetinin bu önemli merkezinde insanlarımız kadar diğer canlılara da verdiğimiz önem büyüktür” dedi.