Çankırı’da etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar il genelinde tatil edildi. Okulların tatil edilmesini fırsat bilen öğrenciler, arkadaşları ile birlikte kardan adam yapıp, boş buldukları yol aralarından kayarak eğlenceli dakikalar yaşadılar. Bazı aileler de sabah çayını yaptıkları kardan adam üzerinde içti.
İşe gitmek zorunda olmayan vatandaşlarda yılın ilk karında eğlenmeyi tercih etti. Evlerinin önünde ve boş buldukları alanlarda çocukları ile birlikte kardan adam yapan vatandaşlar, karın tadını çıkardı.
Çankırı Belediyesi ekipleri ise şehir merkezinde kar çalışması yaptı. Yollar belediye ekipleri tarafından temizlenirken, kaldırımlardaki karlar kürendi.
KARDAN ADAM ÜZERİNDE ÇAY KEYFİ
Vatandaşlar evlerinin önünde kar topu oynayıp kardan adam yaparken, bazı aileler sabah çayını yaptıkları kardan adam üzerinde içti.
Çankırı’da yaşayan vatandaşlardan Fatih Kartal, hasret kaldıkları kara bugün kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Sabah sokağa çıktığında şehri bembeyaz bir örtü ile bulduğunu dile getiren Kartal, "Beklediğimiz kar sonunda geldi. Bundan çok mutlu olduk. Kız kardeşimle birlikte sokağa çıkıp kar topu oynamaya başladık" dedi.
Kartal, kar yağışı nedeniyle çocukların da çok mutlu olduğunu ifade etti.