Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli Meryem ile Gökmen’in aşkı evlilikle sonuçlandı.
Suriye’deki iç savaştan kaçan Erkut ailesi Osmaniye’nin Kadirli ilçesine yerleşti. Bir yakını sayesinde Kadirli ilçesinde Suriyeli Meryem Erkut’u (25) gören Gökmen Alişan’ın (26) Suriyeli Meryem ile arasında bir yakınlık başladı. Gökmen Alişan’ın ailesi de onay verince iki aşık evlenmeye karar verdiler.
Damat Gökmen Alişan’ın babası Ali Alişan Türk usul ve geleneklerine göre kızı ailesinden istedi. Suriyeli kızın da onayı ile damadın yaşadığı Kadirli’ye bağlı Kızılömerli köyünde düğün alayı kuruldu. Yine Türk usul ve geleneklerine göre 3 gün 3 gece düğün yapılarak Suriyeli gelin ile Türk damat dünya evine girdi.
Oğlunun böyle bir evlilik yapmasından mutlu olduğunu belirten baba Ali Alişan, “İnşallah mutlu olurlar. Kızımızı da ailesini de tanıdık. Türkmen asıllı bir aileymiş. Örf, adet ve gelenekleri bizlere çok benziyor zaten. Genç çifte bir ömür mutluluklar dilerim” dedi.
Damat Gökmen Alişan ise “Bir nevi görücü usulü ile Meryem ile tanıştık ancak iyi ki de tanımışım. Zaman içinde birbirimizi sevdik. Şimdi de evlendik. Allah hayırlı uğurlu etsin” şeklinde konuştu.
Suriyeli gelin Meryem Erkut ise sadece “Çok mutluyum” diye kendini ifade etti.