İsmail AKKAYA/KONYA, () - KONYA'da süper ligde mücadele eden Torku Konyaspor'un taraftar grubu Nalçacılar Taraftarlar Derneği, dün Konya Torku Arena'da oynanan Türkiye- İzlanda maçı öncesindeki saygı duruşundaki ıslıkların, oluşan protestoları önlemek için yapıldığını belirtti. 
Türkiye A Milli takımı dün saat 21.45'de Konya Torku Arena'da İzlanda ile 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçının son karşılaşmasına çıktı. Maç öncesi yapılan seromoninin ardından geçen cumartesi günü Ankara'da meydana gelen çifte bombalı terör saldırısında ölen 97 kişinin anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ancak saygı duruşunda tribünlerin bir kısmından ıslık ve tekbir seslerinin yükselmesi sosyal medyada tepkiye neden oldu. 
Maçta tribünlerde bulunan taraftar grubu olan Nalçacılar Tarafarlar Derneği ise, ıslığın oluşan protestoları önlemek için yapıldığını belirtti. Derneğin Basın Sözcüsü  İlker Kırnaz, yaptığı yazılı basın açıklamasında  şunları söyledi:
''Saygı Duruşu esnasında stadyum genelinde büyük bir sessizlik hakimken, küçük çapta gerçekleşen protestoları önlemek maksadıyla yapılan ıslıklamalar, saygı duruşunun tamamının protesto ediliyormuş gibi sosyal medyada böyle bir algı oluşturuldu. Bu durum daha önce de defalarca kez uygulanmaya çalışılan Konyamızı karalama kampanyalarının bir yenisinin daha hayata geçirilmeye çalışıldığı düşüncesini akıllara getirmektedir. Terörün her şeklinin karşısında olduğumuzu yineler, güzel Türkiye'mizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyecek her türlü oluşumun karşısında olduğumuzu tekrar tekrar belirtiriz.''