Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin (TFMD) ‘Yılın Basın Fotoğrafları’ yarışmasında bu yıl açılan “AB’nin Türkiye’ye Yansımaları” başlıklı özel kategoride ödül alan ve seçilen 25 fotoğraf Mersin’de sergilenecek. Sergiye Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliği yapacak.
MTSO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin 30. kez düzenlediği ‘Yılın Basın Fotoğrafları’ yarışmasında bu yıl açılan “AB’nin Türkiye’ye Yansımaları” başlıklı özel kategoride ödül alan ve seçilen eserlerden oluşan serginin açılışı yarın gerçekleştirilecek. MTSO Sergi Salonu’nda saat 17.30’da açılacak sergi, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu tarafından Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi projesi kapsamında gerçekleştirilecek. Etkinlikte sergilenecek 25 fotoğrafta, AB’ye katılım sürecinin günlük hayata etkileri, AB’ye yönelik algılar, AB sürecinde ekonomi, spor, sanat, çevre, kent mimarisi gibi alanlarda Türkiye’nin modern ve çağdaş yüzünü yansıtan kareler yer alıyor. Sergide yer alan fotoğraflar yarışmaya başvuran 3 bin 716 kare arasından seçildi.
AFP foto muhabiri Bülent Kılıç’ın Soma’da yaşanan maden kazasında çektiği kare ile “Yılın Basın Fotoğrafı” ödülünü aldığı TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2015 yarışmasında, AB Yansımaları özel kategorisinde Milliyet Gazetesi’nden Ercan Arslan ‘Asya’dan Avrupa’ya yüzme yarışması’ fotoğrafıyla birinci, Hürriyet Gazetesi’nden Selçuk Şamiloğlu ‘LGBT üyesi bir kızın protestosu’ eseriyle ikinci, Atlas Dergisi’nden de Sinan Çakmak da ‘İstanbul’da yeni açılan Haliç Metro Köprüsü, açılışından birkaç gün sonra sisle kaplandı’ fotoğrafıyla üçüncü olmuştu.