TRABZON (AA) - Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (TİSKİ), üç kombine kanal temizleme aracı (vaktör) satın aldığı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, TİSKİ'nin hizmette kaliteyi daha da arttırmak için yatırımlarına aralıksız devam ettiği belirtildi.

TİSKİ'nin, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun talimatıyla tıkanan kanalizasyon hatlarını ve rögarları çok daha kısa sürede, daha sağlıklı şekilde temizlemek için Devlet Malzeme Ofisinden satın aldığı üç kombine kanal temizleme aracının ilkinin kuruma teslim edildiği vurgulanan açıklamada, diğer iki kombine kanal temizleme aracının ise bir ay içinde teslim edileceği kaydedildi.

Açıklamada, Gümrükçüoğlu'nun şu ifadeleri yer aldı:

"Üç aracın TİSKİ'ye maliyeti 3 milyon 450 bin lira. Trabzon'un büyükşehir olmasıyla il genelinde faaliyetlerini sürdüren TİSKİ, bu araçlarla sorunları çok daha kısa sürede ortadan kaldıracaktır. Amacımız ülkemizin en yaşanılabilir şehirlerinden olan Trabzonumuzu bu alanda ilk sıraya taşımaktır. Bu amaç doğrultusunda her alanda yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza devam ediyoruz."