Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen kar şenliklerinde renkli görüntüler yaşandı. Gürgen ağacından yaptıkları kayak takımının ayaklarına kara lastik yerleştiren ve kayak sopası yerine de kayakların ucuna takılan ipleri kullanan vatandaşlar, ’ipli board’ adını verdikleri kayak malzemeleri ile kaydı.
Başçiftlik ilçesi Orta Yayla mevkisinde kayak severler düzenlenen şenlikte bir araya geldi. 1600 rakımlı dağın eteklerinde yapılan kar şenliklerine Tokat Valisi Cevdet Can, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tuncel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Avrupa Tokatlılar Federasyonu Başkanı Salih Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Can, yamaç paraşütü yaparken kaza geçirmesi nedeni ile kayak tekliflerine temkinli yaklaştı. Bölgeye özgü “ipli kayaklarla” basına poz veren Vali Can, “Önce kimsenin görmediği yerlerde antrenman yapayım, ondan sonra kayacağım” dedi.
KARA LASTİKLİ KAYAK
İpli kayaklara monte edilen kara lastikleri gören Vali Can, “Bu lastikler benim çocukluğumu hatırlatıyor. Çobanlık yaparken memlekette bunları çok giydik. Bu lastikleri görünce duygulandım” diye konuştu.
Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel ise, kış mevsiminde bölge halkına dezavantaj olan beyaz kar örtüsünü avantaja çevirerek bölgeyi tanıtmak istediklerini kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından şenliklere gelenler kayak keyfi yaşadı. Kimi vatandaşlar profesyonel kayak malzemelerini kullanarak kayak yaparken, kimileri de ipli kayakla kayak yaptı. 7’den 70’e kayak severlerin ilgi gösterdiği şenliklerde tepsi, şamyel, naylon gibi malzemeler kullanarak kayak yapanlar da oldu. Renkli görüntülerin yaşandığı şenliklerde zaman zaman küçük kazalar yaşandı.
Gürgen ağacından yaptıkları kayak takımının ayaklarına kara lastik yerleştiren ve kayak sopası yerine de kayakların ucuna takılan ipleri kullanan vatandaşlar, ’ipli board’ adını verdikleri bu malzemelerle kayak yaptı. Kayak için ’kayık’ diyen bölge sakinleri, ipler sayesinde hem dengeyi rahatlıkla sağladıklarını hem de patenleri kolay bir şekilde taşıdıklarını ifade ettiler.
Şenliklere katılan vatandaşlara eldiven, kaşkol, bere hediye edilirken, ayrıca sucuk ekmek ikram edildi.