Adana’nın Saimbeyli ilçesinde, alkol alıp kendisini döven kocasını baltayla öldürüp tutuklanan Server Ekici’nin ortada kalan 4 çocuğuna, işadamı Uğur Sayılkan ile ailesi sahip çıktı. Hayırsever aile, Ekici’nin 4 çocuğunun eğitim ve ihtiyaç masraflarını üstlendi.
Olay, 6 Eylül 2009’da Saimbeyli’nin Aksaağaç Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, 3 gün işe gitmeyip sürekli alkol alan 4 çocuk babası Veli Ekici, eşi Server Ekici’yi feci şekilde dövdü. Sabah kahvaltısı için kocasını uyandıran Server Ekici, yeniden eşinin tekme ve yumruklarına hedef olunca cinnet geçirdi. Odunluktaki baltayı alıp eve dönen Server Ekici, kahvaltı yapan eşinin başına defalarca baltayla vurarak öldürdü. Veli Ekici olay yerinde hayatını kaybederken, Server Ekici de tutuklanarak Yumurtalık Cezaevi’ne konuldu.
Server ve Veli Ekici’nin A.E. (16), G.E. (12), A.E. (11) ve S.E. (9) isimli çocukları ise akrabalarının sahip çıkmaması üzerine Sevgi Evleri’ne yerleştirildi. Ailenin dramına kayıtsız kalamayan işadamı Uğur Sayılkan ile 10 kişiden oluşan ailesi, harekete geçerek cezaevi yetkilileriyle görüşüp, Server Ekici ve ailesine sahip çıktı. Avrupa’nın Bulgaristan ve Almanya başta olmak üzere yurtdışında birçok ülkede ticaret yaptıklarını belirten Uğur Sayılkan, Server Ekinci’nin 4 çocuğunun tüm eğitim ve ihtiyaç masraflarını 19-20 yaşlarına kadar üstlendiklerini anlattı.
İhtiyaç sahiplerine sadece bir defalık yardımlar yapılması yerine böyle uzun soluklu ve maneviyatı yüksek yardımlar yapılması gerektiğini söyleyen Uğur Sayılkan, Server Ekici’nin çocuklarıyla adeta bir aile olduklarını kaydetti. Ailenin en büyük ferdi abla A.E.’yi bir koleje yerleştirdiklerini ve eğitimini tamamladıktan sonraki işinin bile hazır olduğunu ifade eden Uğur Sayılkan, hedeflerinin A.E.’nin aile reisliğinde bir ev kurup, A.E.’nin kardeşlerini büyütmesini sağlamak olduğunu anlattı.
Çocukları hafta sonu yurttan alarak kaynaşma içerisinde vakit geçirdiklerini dile getiren Uğur Sayılgan, hapishanede yaşayan kader mahkumlarının aileleri için maddi durumu iyi olan vatandaşları yardıma davet etti. Karataş Cezaevi müdürü ile de görüştüklerini belirten Sayılgan, 5 hükümlü çocuğunun daha masraflarını karşılayacaklarını kaydetti. Başsavcı Ali Yeldan ve Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile de görüştüklerini vurgulayan Sayılgan, ileride dernekleşerek daha büyük yardımlar yapabileceklerini söyledi.
Hapishanedeki durumu ’İçler acısı’ olarak nitelendiren işadamı Uğur Sayılgan, “Hareketimizi beğenip yardım etmek isteyen birçok insan var. Herkesin duymasını istiyoruz, herkes yardım etsin. Herkesin bir defa para verip yardım etmesi yerine bu şekilde uzun soluklu kökten ve gurur verici bu projenin içinde olmasını diliyoruz. Çocukları 18-19 yaşına kadar ayakta tutacak yardımlar yapılırsa kimse sokakta kalmaz, uyuşturucu biter, 13-14 yaşında çocuklar kurtulmuş olur” diye konuştu.