TARİHİNİN ilk Turkish Airlines Euroleague maçını yarın oynayacak olan Pınar Karşıyaka, yer aldığı C Grubu'nda ünlü Barcelona Lassa'yı Karşıyaka Arena'da ağırlayacak.
Saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi Lig TV 3 yayınlayacak. Pınar Karşıyaka'da bel fıtığı tehşisiyle Anadolu Efes ve Beşiktaş Sompo Japan maçlarında forma giyemeyen guard Joe Ragland takımdaki yerini alacak.
Avrupa macerasına 1975'te Koraç Kupası'yla başlayan ve son 5 yıldır aralıksız olarak Eurochallenge ile Eurocup'ta mücadele eden Pınar Karşıyaka'nın antrenörü Ufuk Sarıca, şunları söyledi:
"Büyük bir heyecan. Takım olarak tarihi günler yaşıyoruz. Taraftarımızın desteğiyle Barcelona Lassa'yı da Karşıyaka Arena'dan eli boş göndermek istiyoruz. Kazanmak için herşeyi yapacağız. Büyük emeklerle ulaştığımız bu noktada kalıcı olmak istiyoruz."
Grupta yarın ayrıca Lokomotiv Kuban-Panathinaikos, Stelmet Zielona Gora-Zalgiris Kaunas karşılaşmaları yapılacak.
YILDIZLAR TOPLULUĞU
Barcelona Lassa, basketbolda 2003 ve 2010'da 2 defa Euroleague şampiyonluğu kazandı. Potanın bir numaralı kupasında 14 defa Final Four oynadı. Barcelona Lassa kadrosunda Euroleague tarihinin en skorer ismi Juan Carlos Navarro'nun yanı sıra Ante Tomic, Pau Ribas, ülkemizde Beşiktaş Sompo Japan ve Galatasaray Odeabank formaları giyen Carlos Arroyo, geçen sezon Anadolu Efes'te oynayan Stratos Perperoglou gibi yıldızlar var. Adını Euroleague kazanan antrenörler arasına yazdıran Xavier Pascual, 2008 yılından bu yana takımın başında.
REKOR KEREM'DE
Pınar Karşıyaka'nın sezon başında Galatasaray Odeabank'dan transfer ettiği Kerem Gönlüm, Euroleague'de üst üste 14'üncü kez mücadele edecek. Ülkerspor, Anadolu Efes ve Galatasaray Odeabank formalarıyla bu ligde oynayan tecrübeli pivot, 1161 ribaund ile en çok ribaund alan beşinci, 232 maç ile en çok müsabakaya çıkan 6'ncı oyuncu konumunda.
Pınar Karşıyaka'da Kerem'in yanı sıra Ragland, Palacios, Iverson, Justin Carter, Josh Carter ve Can, daha önce Euroleague tecrübesi yaşadı. Antrenör Ufuk Sarıca, oyuncu olarak yıllarca mücadele ettiği 1 numaralı kupada 2011-12 sezonunda Anadolu Efes'i yönetti.
SALONDA EK KONTENJAN
Barcelona Lassa maçının tam 80, öğrenci 40 TL'den piyasaya çıkan 1500 biletini kısa sürede satan yeşil kırmızılı kulüp, Euroleague yönetimi ve emniyetten izin alarak rakip takım kontenjanını da taraftara açtı. İspanyol taraftarlara 40 kişilik yer ayıran Pınar Kearşıyaka'ın elinde son 600 bilet kaldığı bildirildi. Yeşil kırmızılı taraftarlar, bu sezon 2500'e yakın VIP kart ve kombine bilet aldı.

FOTOĞRAF