Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından ‘Türkiye Muhasebe Standartları’ konulu bir seminer düzenlendi.
Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’ndan düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı İbrahim Şahin; oda üyeleri, stajyerler, muhasebeci ve mali müşavirlerin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde ‘Türkiye Muhasebesi Standartları ve Nasıl Yükseltilecek’ konusunun ele alınacağını belirtti. Muhasebe mesleğinde çok ciddi anlamda değişikliler olduğunu vurgulayan Şahin, muhasebeci ve mali müşavirlerin her alanda bilgilendirilmesi anlamında çalışmaların olması gerektiğini kaydetti. Şahin, “Muhasebe mesleğinde çok ciddi değişmeler oluyor. 25 yıl önceki durumumuza baktığımızda, o zamanki süreçle şimdiki süreç arasında çok fark var. 368 Sayılı Yasa çıkarken, bu mesleğin çok büyük ilgi gördüğünü ve çok değer taşıdığını görüyoruz. Mesleki şartlar çerçevesinde meslekle ilgili vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ve muhasebeci arkadaşlarımızın da etik eğitimi almalarını tasfiye ediyorum. Haksız rekabet, yazılım programlarını bitirdik, eskisi gibi olmuyor. Türkiye’de artık çok ciddi denetimler yapılıyor. Kendi odamızda sürekli eğitimler vermeyi düşünüyoruz’’ dedi.
Ardından Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Orhan Çelik, konuşmacı olarak katıldığı seminerde muhasebe ve mali müşavirlik mesleğinde yapılması gerekenler hakkında bilgiler vererek, vatandaşlara nasıl yardımcı olunmalı konusunu ele aldı.