Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre İlçe Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimini tamamlayan 14 hafıza, merasim düzenlendi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Ülke olarak millet olarak daha çok alimler, daha çok arifler yetiştirmemiz lazımdır.” dedi.
Attar Hoca Camii’nde gerçekleştirilen Hafızlık Merasimi’ne Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Yunusemre İlçe Müftüsü Şakir Kırgız, müftüler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte İmam Hatipler tarafından Kur’an-ı Kerim ve Kasideler okundu. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, manevi anlamda insan yetiştirmeleri gerektiğini belirterek, “Hafız olan kardeşlerimizi memleketimize, milletimize hayırlı hizmetlerde bulunsunlar. Ailelerini hocalarını tebrik ediyorum. Ülke olarak millet olarak daha çok alimler, daha çok arifler yetiştirmemiz lazımdır. Toplumumuzun milletimizin bu asırda daha çok irfan sahibi gönül sahibi insanlara ihtiyacı vardır. Bu tasavvuflara, bu hadislere ihtiyacımız var. Gönül inşa etmemiz lazım. Şehirler inşa etmemiz lazımdır. Manevi anlamda insan inşa etmemiz lazımdır. Etkinlikte emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“HUZURU VE BEREKETİ ARTTIRMAYA GAYRET ETMELİYİZ”
İl Müftüsü Sinan Cihan ise hafız olmanın zenginliklerin en büyüklerinden olduğunu belirterek, “İlimizin dört bir tarafında bu cemiyetler icra edilmeye devam ediliyor. Bugün burada 14 hafızımızın hafızlıklarını tamamlama merasimlerini gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki Pazar günü Zeytinliova’da Hafızlarımızın Cemiyetini gerçekleştireceğiz. Bir yerde Kuran-ı Kerim okunuyorsa orada huzur ve bereket vardır. Biz bu huzuru bu bereketi arttırmaya gayret etmeliyiz.” dedi.
Hafızlıkların namaz sürelerini okumasının ardından Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve protokol üyeleri tarafından hafızlara belge ve hediye verildi. Etkinliğin sonunda Attar Hoca Camii bahçesinde Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi tarafından vatandaşlara Kuran-ı Kerim ve havlu dağıtıldı.