SAMSUN (AA) - Samsun Tarım Fuarı, tarımsal mekanizasyon, traktör, sulama sistemleri, yem, ilaçlama, tohum ve hayvancılık ekipmanları gibi sektörlerin katılımı ile açıldı.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarın açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri fuarın Türk tarım sektörüne armağan olmasını diledi.

Fuarın Türk tarım sektörüne yeni bir halka eklediğini dile getiren Ersözlü, tarım konusunda çok büyük potansiyele sahip bölgede en önemli 5 fuardan biri olmasını hedeflediklerini belirtti.

Yurt içinden ve yurt dışından fuara katılanlar olduğunu bildiren Ersözlü, şunları kaydetti:

"Fuarın son gününe kadar bereketli, kazançlı bir fuar olmasını diliyorum. 140 civarında marka fuara katılıyor. Tarım sektöründeki en önemli üreticiler, tarımsal mekanizasyon, bitki besleme, sulama, tohumculuk, hayvancılık ekipmanları konusunda, fuardaki yerlerini aldı. Önemli bir katılım bekliyoruz. Fuarımıza ilk yılında 50 binin üzerinde ziyaretçi geleceğini tahmin ediyoruz. Gürcistan, Azerbaycan, Irak, KKTC ve Ürdün'den iş adamları fuara katıldı."

Konuşmaların ardından Ersözlü, katılımcılara fuarı tanıttı.

Açılış törenine Samsun Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven ile davetliler katıldı.

Fuar, 20 Eylül'e kadar açık kalacak.