Türkiye genelinde imam hatip ortaokul ve liseleri arasında düzenlenen ‘Ufka Yolculuk Siyer Sınavı’na Siverek ilçesinden katılanlardan dereceye giren ilk on kişiye ödülleri düzenlenen törenle verildi.
İlçenin Yenişehir Mahallesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen törene, Siverek Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Yıldız Konal Süslü, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlanan program okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, imam hatip okullarının bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
Siverek’te bulunan imam hatip okullarının etkinliklerinin sunum gösteriminin ardından, öğrenciler tarafından şiir ve ilahiler okundu. Siverek İmam Hatipler haftası etkinlikleri kapsamında ilçedeki imam hatip ortaokul ve liseleri arasında 21 Nisan 2015 yapılan sınavda birinci olan Osman Esad Efendi İmam Hatip ortaokulu ve Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cebrail Saruhan tarafından verildi.
Sınavda 99 puan alarak ilçe birincileri olan Yusuf Sami Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdul Latif Öğretmiş ve Osman Esad Efendi İmam Hatip ortaokulu öğrencisi Mahmut Sımak’a dizüstü bilgisayarları Siverek Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz tarafından verildi.
Belediye Başkanı Yılmaz ödül töreninde yaptığı konuşmada, Şanlıurfa ilinde yaklaşık 40 bin imam hatip ortaokul ve lise öğrencisi olduğunu belirtti. Yılmaz, “İmam Hatip Lisesi öğrencileri bu ülkede deyim yerindeyse zulüm gördüler. Geçmiş dönemlerde imam hatip okulları öğrencilerinin yaşadıkları olumsuzluklar geri kaldı. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bir imam hatip mezunudur. Bundan sonra farklı bir duyarlılık içerisinde imam hatip okullarına gereken önemi vermemiz gerekiyor. Bir yerel yönetici olarak üzerime düşen hangi görev varsa bunu fazlasıyla ifa edeceğimi belirtmek istiyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Sınavda ikinci olan Yusuf Sami Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mehmet Çoban ile Osman Esad Efendi İmam Hatip ortaokulundan Yusuf Timur’a ödülleri olan akıllı telefonlar İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci verirken, 3’üncü olan Osman Esad Efendi İmam Hatip ortaokulu öğrencisi Büşra Ötebaş ve Siverek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yakup Aloğlu’na Abdurrahman Kırıkçı tarafından vitesli bisiklet verildi.
Etkinlikler kapsamında düzenlenen futbol turnuvasında şampiyon olan Osman Esad Efendi İmam Hatip ortaokulu öğrencilerine hediyelerini veren AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, geçmiş dönemde imam hatiplilerin yaşadıkları sıkıntıların bugün ortadan kaldırıldığını söyledi.
Program Yusuf Sami Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni İbrahim Görgen tarafından yapılan dua ile sona erdi.