Mersin Valisi Özdemir Çakacak, basketbol ve atletizm branşlarında dereceye giren işitme engelli sporcuları kabul ederek ödüllendirdi.
Çakacak, Avrupa İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda yıldızlar ve gençler kategorisi uzun atlama yarışlarında 2’inci olan Serdar Ortaç ve İşitme Engelliler Basketbol U21 kategorisinde takım halinde dünya ikincisi olan milli takım oyuncusu Hale Kabul’u makamında kabul etti. Başarılarından dolayı sporcuları kutlayan Çakacak, şampiyonalarda Türkiye’yi ve Mersin’i temsil eden sporcu sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Engellerine rağmen azmin ve inancın sonunda başarıya ulaşmanın mümkün olduğunu kanıtlayan Serdar ve Hale’yi tebrik eden Çakacak, "Mersinli gençlerimizin katıldıkları organizasyonlarda ilimizi başarıyla temsil etmesi bizleri gururlandırmaktadır. Engelli gençlerimize ve tüm sporcularımıza destek olmaya devam edeceğiz. Gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak en önemli görevimizdir. Serdar ve Hale’yi kutluyor, ailelerine, antrenörlerine teşekkür ediyorum” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, İşitme Engelliler Futbol İl Temsilcisi Metin Ünel, antrenör Bülent Yahya Gürsoy, Mersin İşitme Engelliler Derneği Başkanı Celal Ersin, İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hasan Karabekmez ve kulüp yöneticisi Osman Bilgen’in de hazır bulunduğu ziyaret, sporculara ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.