Nilüfer Belediyesi, Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu ve Kemankeş Geleneksel Türk Okçuluk Derneği iş birliğiyle düzenlenen okçuluk kursu ilk mezunlarını verdi.
Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle Bursa’da bir ilk gerçekleştirildi. Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu ve Kemankeş Geleneksel Türk Okçuluk Derneği iş birliğiyle geleneksel Türk okçuluğu kursu büyük ilgi görüyor. Kursta toplam 300 kişi 5 dönem eğitim alacak.
Engelli kursiyerlerin de aralarında bulunduğu Türkiye’nin en uzun soluklu kursu ilk mezunlarını verdi. İki ay boyunca 4 hocadan Yüzüncü Yıl Spor ve Gençlik Merkezi’nde eğitim alan ilk dönem kursiyerlerinden 64’ü sertifika almaya hak kazandı.
Sertifika törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık ve çok sayıda sporsever katıldı.
Ata sporu olan okçuluk kursunun büyük ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bozbey, “Spor şehri Nilüfer’de ata sporu olan güreş ve rahvan at yarışlarını yıllardır düzenliyoruz. Okçuluk da bir ata sporudur. Ona da destek vermeye devam edeceğiz. Bizler ata sporumuzu günümüze taşıyan organizasyonlara imza atmayı aynı zamanda yeni spor dallarını Nilüferlilerle buluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Başkan Bozbey ve Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık, oba başı olmaya hak kazanan 3 kursiyer ile diğer kursiyerlere sertifikalarını verdi. Bozbey, okçuluk hocalarına da plaket takdim etti. Tören sonunda ok atan Başkan Bozbey isabetli atışları ile alkış aldı.
Eğitmenlerden Talat Sünnetçioğlu da Kemankeş Geleneksel Türk Okçuluk Derneği adına Başkan Bozbey’e üzerinde adı yazılı oklar hediye etti.