TMO MÜDÜRÜNDEN FINDIK FİYATLARI UYARISI

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal fındık fiyatlarıyla ilgili üreticileri uyaran açıklamalarda bulundu.  TMO'ya bu yıl üreticiler tarafından yoğun ilgi olduğunu söyleyen Güldal, "Fındık alım kampanyamız yoğun bir şekilde devam ediyor." dedi. Serbest piyasadaki fındık fiyatlarına dikkat çeken Güldal, "Serbest piyasadaki fiyat oynamalarına karşı üretici, direnmeli ve sabretmeli; TMO'dan mutlaka fiyat almalı" uyarısı yaptı.

16-fındık (1)-1

"FINDIK ALIMLARINDA KRİTERLERİMİZ VAR"

Güldal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Üreticilerin 2022 yılı itibarıyla fındık üretimi ve kurutması mevsim şartları itibarıyla gayet makul gitti ama bazı bölgelerde mevsimsel olarak bazı sebeplerden dolayı fındıktaki kalite kayıpları söz konusu oluyor. Bizim fındık alımlarında kriterlerimiz var.

Üreticiler bunu esnetmemizi istiyorlar ama kriterlerin esasının bir mantığı var. Bizim bu yıl 200 bin tona kadar fındık alma ihtimalimiz var. Biz bu fındıkları bu yıl pazara indirmeyeceğiz. Bu yüzden saklama koşullarını değerlendirdiğimizde randımanı düşük olan fındıkla randımanı yüksek olan fındık bir araya konulduğunda kalite düşüklüğü ve fındıkta bozulmalar meydana gelebiliyor. Bu kriterler bunun için var.

16-fındık (2)

"TMO'DAN FİYAT ALINMALI"

Serbest piyasada fındık alım fiyatının 42 liraya kadar düştü.

Eğer devlet ve TMO bu fiyatları vermeseydi üretici daha aşağıda bir fiyatta satacaktı fındığını. Serbest piyasada oluşan fiyatlarla ilgili üreticilerin yapması gereken sabırlı olsunlar.

1 haftada üretilen ürünün hepsini ne toprak mahsulleri ne de herhangi bir kurum ve kuruluş alamaz. 31 Aralık tarihine kadar alımlarımız açık. Serbest piyasadaki fiyat oynamalarına karşı üretici direnmeli ve sabretmeli. TMO'dan mutlaka fiyat almalı"

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN