ESKİŞEHİR'de çoğunluğu kadın olan yaklaşık 50 kişi, PKK terörüne tepki için ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü. Yürüyüşe katılanların sayısının az olmasına tepki gösteren bir kadın "Ancak şehit sayısı kadar varız. Eskişehir, şehit annelerinden utan. Yazıklar olsun" diye bağırdı.
Sosyal paylaşım sitelerinde yapılan çağrı üzerine Eskişehir'de çoğu kadın olan 50 kadar kişi Odunpazarı Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen gruptakiler sık sık 'Artık şehit istemiyoruz', ' Kahrolsun PKK', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ne Mutlu Türküm diyene' ve 'Eskişehir uyuma şehidine sahip çık' diye slogan attı.
Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'a kadar yürüyen grup burada şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda buldu ardından da topluca İstiklal Marşı'nı okudu. Grup arasında yer alan bir kadın "İnternet üzerine yapılan paylaşımlar üzerine burada toplandık. Fakat anladığımız kadarıyla bir Ali İsmail Korkmaz, bir Özgecan kadar olamadık. 20 yaşındaki çocuğumuz ölüyor orada, tepki yok yazıklar olsun" dedi.
Oğlunun askerde olduğunu belirten Ayla Hadak da "Vatan hainlerini kınamak için buradayız. Askerlerimize, polislerimize destek için buradayız. Ama görüyoruz bir avucuz. Bütün Eskişehir utansın. Başka hiç bir şey demiyorum. Benim cam çerçeve kapı mı indirmemem gerekirdi arkamda yığınla insan olması için, terör mü estirmem gerekiyordu. Şimdi biz ayıp mı yapıyoruz kimse yaklaşmıyor yanımıza" diye konuştu.
İsmail Işık da, PKK terörünü lanetlemek, Türkiye'ye, askere sahip çıkmak için toplandıklarını ifade etti. Işık, "Bu gösteriyi yapmamızdaki amaç sadece ve sadece PKK terörünü lanetlemek, askerimize, Mehmetçiğimize sahip çıkmak, polisimize sahip çıkmak, güvenlik kuvvetimizin arkasından dua etmek. Başka yapabileceğimiz herhangi bir şey yok. Ama şurada görmüş olduğunuz gibi Eskişehir için koskoca bir ayıbı görüyorsunuz. Koskoca bir devasa büyükşehirde toplam 50 kişi toplanabildi, Eskişehir'e yazıklar olsun" dedi.
Bir kadın da "Ancak şehit sayısı kadar varız. Eskişehir, şehit annelerinden utan. Yazıklar olsun" diye bağırdı. Gruptakiler çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI