Erzurumlular Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, farklı bir sosyal yardımlaşma hamlesiyle dikkat çekti.
İstanbul Maltepe’de faaliyet gösteren Erzurumlular Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, yaptığı kültürel ve eğitim amaçlı faaliyetlerin yanı sıra üç aylar münasebetiyle Erzurum’da sosyal yardımlaşma adına hem ihtiyaç sahiplerine direk ulaşacak, hem de mahalle esnafını kalkındıracak yeni bir çalışmaya imza atıyor.
Erzurumlular Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Suha Dengizek; yaptığı açıklamada, “Vakıf yönetimi olarak çok farklı bir projeye daha imza atmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Projemiz sosyal yardımlaşma projesi fakat çok önemli ayrıntılar içeren bir yardımlaşma projesi. Erzurumlunun Erzurumluyu destekleme ve ekonomik anlamda kalkındırma adına önemli bir organizasyon adımı olarak değerlendirilebilir. Şöyle ki, malumunuz mübarek üç aylar içerisindeyiz. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayında İslam alemi dünyanın her yerinde benzeri olmayan bir yardımlaşma örneği sergiler. İftar sofraları paylaşılır, insanlar birbirlerine yardım edebilmek için adeta yarışırlar. Fitre ve zekatlarla toplumsal ölçekte sosyal yardımlaşma sağlanır. Biz Erzurumlular Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı olarak bu sosyal yardımlaşmaya biraz farklı özellikler kazandırmak istedik” dedi.
KÜÇÜK ESNAFI DESTEKLEME HAMLESİ
“Vakıf olarak her sene Ramazan ayında yaptığımız erzak yardımı çalışmasını, bu sene Erzurum genelinde mahalle bakkallarından alışveriş yapıp küçük esnafı güçlendirerek farklı bir hizmet sergileyeceğiz” diyen Dengizek, “Bu çalışmanın asıl maksadı küçük esnafımız yani mahalle bakkalımızın da güçlenmesini sağlayabilmek. Yardım gönüllüleri olarak bizler bu çalışmayı bizzat ekipler halinde sahada sergileyeceğiz. Vakfımıza erzak yardımı için yapılan bağışların bu sene Erzurum ekonomisine destek olması için daha bir özveriyle çalışacağız. Bu sebeple vakfımız kanalıyla erzak yardımı yapacak olan hayırseverlere çağrımız şudur ki; gelin bu Ramazan ayında erzak yardımı yaparken mahalle bakkalından alışveriş yaparak hem sosyal yardımlaşma yapalım hem de küçük esnafı desteklemiş olalım.
Hatta yardım yapmak isteyen hayırseverler bizimle saha da bu çalışmaya katılabilirler. Yani vakfımızın banka hesabına yapılan yardımları, bu çalışmaya katılmak isteyen hayırseverlerle beraber Erzurum’a gidelim mahallenin muhtarıyla aynı mahallenin bakkalından alışveriş yaparak ihtiyaç sahibi hanelere teslim edelim. Umarım bu çalışma yardımsever halkımız tarafından güzel bir örnek teşkil ederek, Ramazan ayında küçük esnafımızda rahat bir nefes alır” diye konuştu.