ÇORUM (AA) - Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Çorum İnsan Hak ve Hürriiyetleri İnsani Yardım Derneği öncülüğünde Arakan, Suriye ve dünyanın muhtelif yerlerinde zulme uğrayan, acil yardıma ihtiyaç duyan Müslümanlar için insani yardım kampanyası başlattı.

Dernek Başkanı Selim Özkabakçı, yaptığı yazılı açıklamada, 15 gün boyunca devam edecek kampanyada toplanacak nakdi yardımın, başta Arakan olmak üzere dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştırılacağını belirtti.

Vakıf olarak dünyanın her yerindeki mazlum çığlıklarını dindirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Özkabakçı, şunları kaydetti:

"Yardım kampanyaları, bilinçlendirme faaliyetleri, ümmet olma ortak paydasında yapılabilecek ne varsa gerek yurtiçi gerekse yurtdışında elimizden geleni yapmaktayız. Yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken uzaklığına, sıkıntısına ve önümüze çıkabilecek engellere aldırmadan gereği ne ise onu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizim bu faaliyetlerimiz sırasında önümüze çıkan ve aşılması gereken en önemli engel ise 'yardım etme' bilincinin tüm topluma yayılması noktasındadır. Süreci devamlı işler hale getirmek için insan kaynağı oluşturmak ise önceliğimizdir. Çünkü 'Amellerin en hayırlısı az da olsa devamlı olanıdır' hadisi şerifince bir kez yardım değil, az da olsa düzenli olarak yardım edebilir olmayı elzem görmekteyiz."