KOCAELİ'nin Başiskele İlçesi'nde ünlü yogacı Akif Manaf'ın öncülüğünde 28-29 Kasım tarihleri arasında 'Yoga Academy Yoga Festivali' bugün start aldı.
Her ay Türkiye'nin çeşitli doğal mekanlarında Uluslararası Yoga Festivalleri düzenleyen Yoga Academy, 28-29 Kasım tarihleri arasında Kocaeli'de Wellborn Luxury Hotel'de yaklaşık 200 kişinin katılımıyla Yoga festivali düzenledi. Her ay farklı bir tema ile gerçekleşen festivalin bu ay konusu, "Yoga Festivali'nde Aş Kendini". Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf önderliğinde gerçekleşen yoga çalışmasında nefes, biyoenerji, meditasyon ve gevşeme çalışımları içeriyor.
Düzenli yoga yapanların bağışıklık sistemlerinin güçlendiğini söyleyen ünlü yogacı Akif Manaf, "Bilimsel araştırmalar bu çalışmalar sırasında uygulanan nefes teknikleri ve duruşların insan metabolizmasını canlandırıp yenilediğini, tüm kasları ve iç organları çalıştırarak kan dolaşımını artırdığını, organlara masaj yaparak toksinlerin kolayca atılmasını sağladığını ortaya koyuyor. Bu da düzenli yoga uygulayanların bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi ve soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklardan korunması demek. " dedi.

FOTOGRAFLI