Bilecikspor’un, 7 sene önce Amatör Lige düşmesinin ardından kaderine terk edilen kulüp binası, devam eden tadilatın ardından yeniden tabelasına da kavuştu.
2007-2008 Döneminde 3. Lig’den Amatör Lige düşen Bilecikspor’un sosyal tesisleri bu tarihten itibaren kaderine terk edilmiş vaziyetteydi. Bilecik 1. Amatör Lig’de 7 senedir mücadele eden Bilecikspor, bu sene kadro çıkaramadığı için ilk maçına çıkamamıştı. Bu durum karşısında Galatasaraylı eski futbolcu ve iş adamı İsmail Cinoğlu başkanlığı üstlenerek takıma sahip çıktı. Geçtiğimiz aylarda İl Özel İdaresine ait atıl bir vaziyette duran eski sosyal tesisler, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım’ın gayretleri ile tekrar Bilecikspor’a kiraladı. İçindeki tüm malzemeler atılarak dekorasyona giren sosyal tersinin 1’inci katının tüm kaba çalışmaları sona erdi. Bugün de yeni tabelası takılan kulüp binasının, içerisindeki malzemelerin alınmasının ardından gelecek ay faaliyete gireceği bildirildi.
Konu hakkında açıklama yapan Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, tesisi aldıktan sonra onarımını bitmek üzere olduğunu belirterek, “Bu işin en güzel yeri tesislerin dışında Bilecikspor kulübü tabelamızın yıllar sonra asılması. Belki böyle yeni doğan bir çocuğun isminin konması gibi güzel bir duygu. Tabi insanlarda bir ışık yanacak ve bizim buluşma noktamız olacak. Bu kulübün bu tesisler noktasında yardımcı olan İl Genel Meclis üyelerime, Valime, İl Genel Meclisi Başkanıma herkese çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte tadilatımız bittikten sonra inşallah kulübümüz açılışını yapacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
“ÇOK BÜYÜK BİR ŞEY DEĞİL AMA OLMAYAN BİR ŞEY YAPILDI”
Tabelanın takılmasının çok büyük bir şey olmadığı, ama olamayan bir şey yapıldığı belirten Cinoğlu, “En azından bunu harekete geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Ben hatırladığım yıllarca top oynadım. Bu tesis tabelası tahmin ediyorum yaklaşık 10 yılın üzerinde. Şuanda Bilecikspor’un 7 yıldır adresi bile yoktu. Artık bir tabelamız var, bir adresimiz var, lokalimiz var. Burada bir tesisimiz var artık öyle diyelim. Tabela yapımında sayın Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mustafa Ünal beye ve abilerime çok teşekkür ederim. Bunlarda onların da katkısı var. Herkesin sahip çıkması da güzel oluyor. O yüzden tekrar herkese teşekkür ederim” dedi.
“BİN ÜYE KAMPANYASI BAŞLATACAĞIZ”
Bin üye kampanyası hakkında da bilgi veren Cinoğlu, “Ben burada birde şunu söylemek istiyorum kamuoyuna. Üye kampanyası başlatacağız. Çok küçük bir miktarlarla kulübümüze bin üye kampanyasıyla başlatmak istiyoruz. Fenerbahçe 1 milyon diyor, ama bizde bin üye kampanyasıyla şuan için yeterli. Aylık bir gelire sahip olalım çarkımız dönsün bize yeter. Bilecikspor’u herkese sevdirme noktasında bir girişimlerimiz olacak” dedi.