Özel Sanko Koleji 2014-2015 eğitim-öğretim yılı mezunları, düzenlenen törenle diplomalarını almanın mutluluğunu yaşadı.
Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, SANKO Üniversitesi Rektörü Ahmet Sınav, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Özel Sanko Okulları Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu, Danışma Kurulu Üyeleri, Sanko Mezunlar Derneği (SANMED) Başkanı ve Üyeleri, Özel Sanko Okulları yöneticileri, Okul Aile Birliği, öğretmenler ve veliler katıldı.
Bayrak ve flama eşliğinde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, öğrencilere seslenerek, “12 yıllık eğitim-öğretim sürecini başarıyla tamamladınız. Sizleri yürekten kutluyorum. Her mezuniyet töreninde yaşadığım duygusallığı şu an bir kez daha yaşıyorum” dedi.
Bu törenin bir ayrılık olmadığını belirten Toklucu, “Bizler sizleri hep özlemle bekliyor olacağız ve takip edeceğiz. Sizlerden beklentim; ailenizi sevip saymanız, çok çalışmanız, çok okumanız, mesleğinize sevgi ve sabırla sarılmanız, bilgili, adil ve dürüst,sosyal sorunlara duyarlı olmanız, dostlarınızı iyi seçmeniz, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmanız, okulumuzun misyonunu her koşulda ve ortamda yaşatmanızdır” diye konuştu.
“BAŞINIZ DİK, ŞANSINIZ BOL, YOLUNUZ AÇIK OLSUN”
“Sizleri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar’sözü ile uğurluyorum. Başınız dik, şansınız bol, yolunuz açık olsun" diyen Toklucu, şöyle devam etti:
“Hedefleri olan, bu hedeflere ulaşmak için zamanı verimli kullanan ve kendilerine sunulan imkanları iyi değerlendirdiklerine inandığım mezunlarımızın üniversite öğrenimleri süresince, sonrasında, iş ve sosyal yaşamlarında başarılı olacaklarına inancım tamdır.Çünkü onlar Türkiye’nin en seçkin eğitim kurumlarından biri olan Özel Sanko Okulları’nda, olumlu kişilik özelliklerine, akademik ve kültürel donanıma haiz, sorumluluklarının bilincinde, öğrenmeye, araştırmaya açık, eleştirel düşünebilen, zorluklarla başa çıkma becerileri gelişmiş, sabırlı, çaba ve emek sarf etmeden hedeflerine ulaşılamayacağının bilinci kazandırılarak yetiştirildiler. Bu uzun ve meşakkatli süreçte pay sahibi olan öğretmenlerime emekleri, sevgi, hoşgörü ve sabırla öğrencilerimize sundukları tüm katkılar için teşekkür ediyorum.”
VELİLERE SESLENİŞ
Velilere de seslenen Toklucu, bugün çok farklı duygular içinde olduklarına dikkati çekerek, “Mezuniyet töreni ile çocuklarınız bir dönemi geride bırakarak, yüksek öğrenim sürecine ve ardından birer meslek sahibi olarak büyük bir mücadelenin içine girecekleri zorlu bir döneme dahil olacaklar” ifadelerini kullandı.
Velilere kaygılanmamaları çağrısında bulunan Toklucu, “Bizlere güvenle emanet ettiğiniz yavrularınız ideallerine ulaşma ve sonraki yaşamlarında başarılı olmak için gerekli donanıma sahipler. Sizlerin ve mezunu oldukları okulumuzun kazandırmaya çalıştığı değerlere sahip çıkacaklarına ve olumlu vasıflara haiz birer birey olarak yaşamlarını sürdüreceklerine inanın” diyerek, öğrencilerine olan güvenini dile getirdi.
Toklucu, “Çocuklarınızın en önemli toplumsal meselemiz olan eğitimini önemseyerek okulumuzda öğrenim görmelerini istediğiniz, sağladığınız her türlü paylaşım, katkı ve desteğiniz için sizlere teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
Özel Sanko Okulları Kurucularına da hitap eden Toklucu, “Bireyleri iyi eğitim alan ülkeler dünyada söz sahibi olacaklar. Ancak bu şekilde çağdaş medeniyet seviyesinin yakalanacağı düşüncesinden hareketle ve eğitimin ne denli önemli olduğunu benimseyerek 2001 yılında Gaziantep’e ve Türk Milli Eğitim camiasına kazandırdığınız bu güzide eğitim kurumundan nice gençler mezun oldu, olacak ve hepsi de bizleri gururlandıracak, ses getirecek konumlara geleceklerdir. Bu sebeple mesleğinin 30 yılını geride bırakmış bir eğitimci olarak sizlere şükranlarımı sunuyorum" diyerek,sözlerini tamamladı.
SANMED Başkanı Kemal Kalender’in konuşmasının ardından bilgisayar dalında TÜBİTAK Türkiye birincisi, münazara yarışmasında Türkiye beşincisi olan mezun öğrencilerin ödülleri takdimi edildi.
Özel Sanko Okulları 2015 yılı okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsün açıklanması, ödülleri ve plaketlerinin takdiminden sonra, 56 mezun öğrencinin diplomaları aileleri tarafından verildi.
Mezuniyet töreni, okul bahçesinde düzenlenen kokteyl ile son buldu.