Her geçen gün yeni bir başarıya imza atan Mamak Belediyesi Halter Takımı, yıldızlaşan sporcularıyla göz dolduruyor.
Katıldığı müsabakalardan eli boş dönmeyen takım 3-5 Temmuz tarihlerinde Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda gerçekleşen Ankara İl Birinciliği Ferdi Halter Şampiyonası’nda bir altın, iki gümüş ve bir de bronz madalyanın sahibi oldu. 70 sporcunun katıldığı müsabakada takım sporcularından Hasan Hüseyin Akyol 69 kg’da birinci olurken, 62 kg’da Berkant Yiğit ve 56 kg’da Kerem Ertuğrul ikinci, 69 kg’da Mutlu Sarıtaş da bronz madalya kazandı.
Gençleri spora yönlendirmek ve daha sağlıklı ortamlarda spor yapmalarını sağlamak için çok sayıda spor tesisini Mamak’a kazandırdıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Spor gençlerimizi, çocuklarımızı, her kötü alışkanlıktan uzaklaştıran, sosyal hayatın içine çeken bir aktivitedir. Şampiyon haltercilerimizin gelecekte daha da büyük başarılara imza atarak Mamak’ın adını dünyaya duyuracağını biliyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Halter antrenörü İsa Altınyurt, takımın her geçen gün başarı çıtasını yükselttiğini belirterek, “Bizi destekleyen Başkanımıza ve Kulüp Yönetimine sporcularım adına teşekkür ediyorum. Desteklerinin karşılığını büyük başarılar elde ederek geri vereceğiz” dedi.