Eğitimci Araştırmacı Yazar Ejder Dilci, kendisini hedef göstermekle itham ettiği ABD Adana Konsolosluğu hakkında suç duyurusunda bulundu.
Aynı zamanda 7 Haziran seçimleri için MHP Adana Milletvekili Aday Adayı olan Ejder Dilci, Julian Assange’nin editörü olduğu ve birçok ülke ile ilgili gizli bilgilerin ifşa edildiği, Amerika Birleşik Devletleri yönetimini zorda bırakan Wikileaks’de yayınlanan belgelerde kendisinin adının geçtiğini öğrendi. Dilci, “Eğitim Sistemleri Üzerine Görüşler-Dış Politika ve Strateji Yazıları” adlı eserinde de kendisiyle ilgili Wikileaks’de geçen bilgi notlarına yer verdi.
Wikileaks’deki bilgilerin ABD Adana Konsolosluğu tarafından servis edildiğini belirten Dilci, bu bilgi servisiyle kendisinin Ermeni terör örgütlerine, ABD’ye ve başka ülkelere hedef gösterdiği iddiasıyla Adana Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçeyle başvurarak suç duyurusunda bulundu.
Dilci, suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
“Amerika Birleşik Devletleri Adana Konsolosluğu, biri 13 Mayıs 2005 ve diğer iki tarihte olmak üzere haberim olmadan, kişisel iznim alınmadan hakkımda gizli belge düzenleyerek kendi ülkesine servis etmiştir, bilgi göndermiştir. 2003 Irak savaşı öncesi lise öğrencilerime barış yanlısı, savaş karşıtı bir hitabetimi kendi ülkesine jurnal etmiştir. Bir diğer jurnali, İsviçreli Savcı Andre Ghen hakkında Adana Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığım suç duyurusu ile ilgili olandır. İsviçreli Savcı, Türkleri soykırımla suçlamış ve Türk milletine hakaret etmişti. Diğer bir jurnal de Irak savaşıyla ilgili yazdığım gazete yazısıydı. Ermenilerle ilgili düzenledikleri jurnalle şahsımı Ermeni terör örgütlerine hedef göstermişlerdir. Hakkımda gizli belge düzenlemekten, şahsımı ABD’nin veya bir takım ülkelerin hedefi haline getirmişlerdir. ABD’nin Adana Konsolosluğu hakkında tazminat davası haklarım saklı kalmak üzere suç duyurusunda bulunuyorum.”
Ejder Dilci, şikayet için neden bu kadar geciktiği konusundaki soruya “Sayın savcımızın bile ilginç bulduğu bu bilgiyi yaklaşık üç ay önce öğrendik. Tedirgin olduk. Araştırdık ve bugün savcılığa giderek suç duyurusunu yaptık” karşılığını verdi.