PTT 1'inci Lig'de son 4 haftada galibiyet yüzü görmeyen Balıkesirspor'da teknik direktör Erkan Sözeri'nin istifası, yöhnetim tarafından  kabul edildi.
Kulübün resmi sitesinden bir açıklama yapan yönetim, "Teknik direktörümüz Erkan Sözeri'nin istifası kabul edilmiştir. Sözeri ve ekibine teşekkür eder, bundan sonraki spor hayatlarında başarılar dileriz" ifadesini kullandı. 7 maçta 5 beraberlik, 1 yenilgi ve 1 galibiyet elde edip, 8 puanda kalan Erkan Sözeri, Giresunspor beraberliği sonrası bir değişim gerektiğini belirterek, "Hafta başında bu maç kazanılmazsa bir kişi bedel ödeyecek demiştim. O bedeli ödeyecek kişi de benim" demişti. 
Balıkesirspor, geçen sezon Süper Lig yolculuğuna teknik direktör İsmail Ertekin'le başladı. Takımı 2'nci ve PTT 1'inci Lig'de şampiyon yapan Ertekin, Süper Lig'de 10 hafta takımın başında kaldı. Tecrübeli teknik adam 3-1 kaybedilen Medicana Sivasspor maçı sonrası istifa ederken yerine Kemal Özdeş getirildi. Bir Fenerbahçe maçıyla göreve başlayan Özdeş, 16 hafta sonra yine bir Fenerbahçe maçı öncesi ayrıldı. Özdeş'ten bayrağı alan Cihat Arslan sadece 6 maçta sahaya çıktı. Takımın PTT 1'inci Lig'e düşmesinden sonra kariyerine Süper Lig'de devam etmek istediğini belirten Arslan Akhisar Belediyespor'la anlaştı. 15 Haziran 2015'te takımın başına geçen Erkan Sözeri ise 3.5 ay görev yaparken, Balıkesirspor yaklaşık 16 ayda 4 teknik adam eskitmiş oldu.