HAKKARİ- Çukurca karayolunda güvenlik güçleri tarafından dün yapılan mayın arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı bomba, askeri konvoyun geçişi öncesi PKK'lılar tarafından uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada ölen ve yaralana olmazken, yoldaki ikinci düzenek ise güvenlik güçleri tarafından yerinde patlatılarak imha edildi.
Hakkari Valiliği, patlamanın dün saat 10.00 sıralırnada mayın arama faaliyetleri sırasında meydana geldiğini açıkladı. Açıklamada, Hakkari-Çukurca karayolunun 48'inci kilometresinde bulunan Simoka Tepe Mevkii'nde bir patlama meydana geldiği belirtildi. Valilik açıklamasında şöyle denildi:
"Gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasına müteakip yapılan olay yeri incelemesinde; bölücü terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının, arama ekibi tarafından fark edilmesi üzerine teröristler tarafından uzaktan kumanda ile patlatıldığı anlaşılmıştır.Patlamadan sonra olay yerine sevk edilen Olay Yeri İnceleme Timi ve Patlayıcı Madde İmha unsurları tarafından, patlama olan yolun karşı şeridinde yol kenarında ikinci bir el yapımı patlayıcı düzeneğinin olduğu tespit edilmiştir. Tespit edilen el yapımı patlayıcı madde düzeneği olay yerinde Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra etkisiz hale getirilmiştir."
Açıklamada, olay bölgesinde yapılan araştırmalar sonucu ise patlama noktasına yaklaşık 25 metre mesafede yamaç üzerinde 2 adet mutfak tüpü, 3 adet el yapımı patlayıcı ve düzenek kurmakta kullanılan malzemelerin tespit edildiği, bu malzemelerin de yerinde imha edildiği bildirildi.