İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirilen kayyum belediyeler bölgede ilklere imza atmaya devam ediyor. Diyarbakır’ın Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı daha önce yaptığı hizmetlerle halkın gönlünde taht kurarken, ilçede bir ilke daha imza atarak çocuk ve yaşlıları ücretsiz tıraş edip bayrama hazırlama talimatı verdi. Hani İlçe Belediyesi kırsal mahallelerde ikamet eden çocuk ve yaşlıları evlerinde tıraş ettirip bayrama hazırlıyor.

Hani Belediyesi, sosyal bir projeye imza atarak kırsal mahallelerde ikamet eden çocuk ve yaşlıları evlerinde tıraş ettirerek bayrama hazırlıyor. Belediye kuaför ekibi çocukları ve yaşlıları evlerinde ziyaret ederek saçlarını kesiyor. Yaşlıların saç bakımlarını yaparken, sakal tıraşı hizmeti de veriyor. Hani Belediyesi’nin yürüttüğü proje ile çocuk ve yaşlılar bayrama daha şık girecek. Kampanya çerçevesinde kuaförlerle çocukları ve yaşlıları evlerinde ziyaret eden belediye ekipleri, vatandaşları bayrama hazırlıyor. Hani Kaymakamlığı ve Hani Belediyesi’nin veri tabanında kayıtlı olup evden çıkamayan, yaşlı ya da bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlara yönelik hazırlanan projede onlarca ev ziyaret edilirken, yaşlı, engelli ve çocukların saç kesimleri yapılarak bayrama hazırlandı.

Başkan Yazıcı talimat verdi, ekipler uyguluyor

Hani Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, tüm amaçlarının engelli vatandaşlar, çocuklar ve yaşlı vatandaşların güzel ve mutlu bir şekilde bayrama girmeleri olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, "Sosyal belediyecilik anlamında Kaymakamlık ve Belediye ile beraber projeler yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi de engelli vatandaşlarımıza, çocuklarımıza ve yaşlılarımıza bayram tıraşı projesiydi. Daha önceden tespit ettiğimiz fiziksel durumlarından dolayı evden çıkamayan yaşlılarımıza kuaför desteği sağlıyoruz. Ekiplerimizin yaptığı bu çalışmanın çok etkisini görüyoruz. Vatandaşlarımız mutlu olunca bizde mutlu oluyoruz" dedi.

Vatandaşlar projeden çok memnun

Hani Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çıktığı ev ve mahalle ziyaretlerinde belediye olarak Hani ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde yapılan hizmetlerden memnun olup olmadıklarını vatandaşa sorduklarını ve bununla tespit yaptıklarını söyledi. Başkan Yazıcı, "Yaklaşan bayram öncesinde engelli vatandaşların, çocukların ve yaşlıların bayrama şık ve temiz girmeleri içinde tıraş hizmeti projesini uygulamaya koyduk. Bu uygulama ve bundan önceki hizmetlerimiz ilçemizde vatandaşlardan büyük destek görüyor. Yaptığımız bütün hizmetler vatandaş tarafından takdir ediliyor. Tıraş projemiz de vatandaşları çok memnun etti" diye konuştu.

Hazırlanan proje kapsamında ev ev dolaşılarak engelli vatandaşların, çocukların ve yaşlıların saçlarını kesen ekiplere teşekkür eden mahalle sakinleri "Hani Belediye Başkanı ve Kaymakamı sağ olsun biz yaşlıları ve çocuklarımızı sürekli olarak evlerimizde ziyaret ediyor veya ettiriyor. Sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı dinliyor bizlerle yakından ilgileniyor. Hani Belediyesi tarafından gönderilen tıraş ekipleri, bazen 15 günde bir bazen ayda bir geliyorlar sağ olsunlar. Böyle bir hizmetle ilk defa tanıştık ve şaşırdık. Önümüz Kurban Bayramı var, bu bayramda insanların karşısına belediyenin desteğiyle tıraş olmuş şekilde çıkacağız. Camdan ’Merhaba, nasılsın?’ demeleri bile bize yetiyor. Çok teşekkür ediyoruz belediyemize" ifadelerini kullandı.