Hatay’ın İskenderun ilçesinde 8 yaşındaki ilkokul ikinci sınıf öğrencisi Elif Ece Güleçer, ailesini korumak için karate öğreniyor. Babasının iş yerine hırsız girmesine çok üzülen küçük kız, ailesini hırsızlardan korumak ve hırsızları yakalayıp polise teslim etmek için karate kursuna başladığını söyledi.

Antrenmanlarda hırsıyla dikkat çeken ve hocasının dediklerini harfiyen uygulayan Elif Ece, babasının iş yerinde yaşanan hırsızlık olayına çok üzüldüğünü belirterek, "Bizim dükkanda bir olay yaşandı. Babamın telefonunu çaldılar. Bu duruma çok üzüldüm. Babama beni karate kursuna göndermesini istedim. Nedenini sordu. Ben de kendilerini hırsızlardan ve kötü insanlardan korumak istiyorum dedim. Çünkü karate öğreneceğim ve o hırsızları yakalayıp polise teslim edeceğim. Bir daha hırsızlık yapmamalarını söyleyeceğim" diye konuştu.

Karate sporunda ilerlemek istediğini de belirten Elif Ece, "Milli karateci olup bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum" dedi.

Erkeklerin kızları hep güçsüz gördüğünü ve bu yüzden karateci hocası da olmak istediğini belirten Elif Ece, "Karate hocası olup bütün kızlara karate öğreteceğim. Böylece erkeklerin kızları güçsüz görmesini önleyeceğim" şeklinde konuştu.

"İnşallah onu milli takımda göreceğiz"

Elif Ece’nin Karate Antrenörü Mustafa Cuma Uğurlu, "Elif Ece ilk geldiğinde çok hırslı başladı. Heyecanlıydı. Yetenek olduğuna inanıyorum. İnşallah onu milli takımda göreceğiz. Bu yeteneği, bu isteği onu bu mevkiye getireceğine inanıyorum" dedi.

Kızının karateyi çok sevdiğini ve yaşadıkları bir hırsızlık olayından dolayı çok etkilediğini anlatan baba Reşit Tolga Güleçer, "İş yerimizde bir hırsızlık olayı yaşadık. Kızım da buna çok üzüldü. Kendisini karate kursuna göndermemi istedi. Ben de nedenini sorduğumda, ‘Ben sizleri korumak ve hırsızları yakalayıp polise teslim edeceğim. Bundan sonra sizleri hep ben koruyacağım’ diye cevap verdi. Biz de kendisine sürpriz yaparak kursa yazdırdık ve buna çok sevindi. Karate hocasından da çok olumlu tepkiler alıyoruz. Ben de kendisini gidebildiği yere kadar gitmesini istiyorum. Şimdiden madalyalar, kupalar kazanarak bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı okutacağını söylüyor. Kızımın sonuna kadar arkasındayım" diye konuştu.