Çay üreticisinin beklediği rakam açıklandı
Çay üreticisinin beklediği rakam açıklandı
İçeriği Görüntüle

Karayazı ilçesine bağlı Çakmaközü Mahallesi’nde yaşayan Kaya ailesine ait Kral isimli kangal köpeği, daha önce gösterdiği sadakat örneklerinin ardından bu kez de küçük bir çocuğun hayatını kurtardı.

AYILARIN PEŞİNE DÜŞTÜĞÜ ÇOCUĞU KRAL KURTARDI

Sencar Kaya ile babası Hüsamettin Kaya, köy dışında bulunan evlerinin yakınında doğum yapan atlarını kontrol etmek için bölgeye gitti.

Küçük Sencar, ağaca bağlı atı çözmek istediği sırada iki ayıyla karşı karşıya kaldı. Ayıların peşine düştüğü çocuk korkuyla kaçmaya başladı. Panikle yere düşen Sencar’ın yardımına ise ailenin kangal köpeği Kral yetişti.

Durumu fark eden baba Hüsamettin Kaya’nın seslenmesi üzerine harekete geçen Kral, küçük çocuğu kovalayan ayıların önüne atladı. Diğer çoban köpeklerinin de gelmesiyle ayılar bölgeden uzaklaştı.

KORKUDAN KONUŞMAKTA ZORLANDI

Olayın ardından baba Hüsamettin Kaya, oğlunu Karayazı İlçe Hastanesi’ne götürdü. Yapılan kontrollerde Sencar Kaya’nın sağlık durumunun iyi olduğu belirlenirken, yaşadığı korku nedeniyle geçici konuşma güçlüğü çektiği öğrenildi.

Bir süre gözetim altında tutulan küçük çocuk daha sonra taburcu edildi.

Yaşadığı korkunun etkisini atlatamayan Sencar Kaya, “Kral olmasaydı, ayılar beni yiyecekti” ifadelerini kullandı.

TABURCU OLUNCA İLK İŞİ KRAL’A SARILMAK OLDU

Ailenin yakınlarından Ferit Kaya da Kral’ın daha önce olduğu gibi yine kahramanca davrandığını belirterek, “Köpeğimiz Kral adeta can kurtaran görevi yapıyor. Onu çok seviyoruz. Bu defa da yeğenimi hayata bağladı” dedi.

Hastaneden çıktıktan sonra köydeki evine dönen Sencar Kaya’nın ilk işi ise kendisini kurtaran Kral’ın yanına gitmek oldu. Küçük çocuk, kangal köpeğine sarılarak uzun süre sevdi.

Kaynak: İHA