KOSGEB'DEN 250 BİN TL DESTEK

Sanayi ve Teknoloji ile Kültür Turizm Bakanlığı Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek paketini açıkladı. KOSGEB üzerinden sağlanacak destek kapsamında, kaybolmaya yüz tutmuş meslekler için geri ödemiz olarak 250 bin TL'ye varan destek sağlanacak.

KOSGEB üzerinden sağlanacak destekte işletme ve yetiştirme için 150 bin TL, tanıtım ve pazarlama için 45 bin TL, makine ve teçhizat için 50 bin TL, kuruluş için ise 5 bin TL destek verilecek. Destek paketinden ise takunya yapımı, şimşir tarak yapımı, Çeşm-i Bülbül, Debbağlık, kök boyacılığı, dantel örme, hallaçlık, bakırcılık, telkari, oltu, lüle, kehribar taşı, çinicilik, şile bezi dokunma, folklorik bebek yapıcılığı, gölge oyunu tiplemeleri yapımı, kazaziye yapımı, nakkaşlık, şerbetçilik, at arabacılığı, gramafon tamirciliği, ve çorap örücülüğü meslekleri yararlanacak.
 
Kaybolmaya Yüz Tutmuş Mesleklere 250 bin TL'ye varan destek ile ilgili ise başvurular 22 Temmuz 2022 tarihine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne yapılacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.