Samsun'da aktar Tayyar Çalık, koronavirüsün ilk çıktığı günlerde, korunmada etkili olduğu iddia edilen ve satış rekorları kıran sumağa, talebin azaldığını söyledi. 

SUNİ ÇIKIŞTI
Koronavirüs döneminde sumak satışlarının arttığını fakat şu anda ilgisini kaybettiğini ifade eden Çalık,"Koronavirüs döneminde sosyal medyada sumağın koronaya iyi geldiği ile ilgili dolanan video ile sumak satışlarında artış olmuştu. Fakat şu anda sumak o ilgiyi kaybetti. O suni bir çıkıştı. Sumağın antivirüs etkisi var. Ama denilen kadar değil" dedi.

KİLOSU 50 LİRA
Sumak satışları gündelik satış hareketliliğine döndüğünün ve şu anda kaliteli sumağın kilosunun 50 lira olduğuna belirten Çalık,"Sumağın fiyatında kısa süreliğine bir iniş ve çıkış yaşandı. Çekirdekli sumağın kilosunu ise 20 - 30 liradan satıyoruz" ifadelerini kullandı.

SUMAK ALIRKEN DİKKAT
Sumak alırken dikkat edilmesi gerektiği belirten Çalık, "Bazı kişiler sumağın içerisine limon tuzu karıştırabiliyor. Sumağın iyi olup olmadığını anlamak için mutlaka çekirdeksiz sumak tercih edilmeli. Vatandaşlar baharat alırken güvendikleri aktarları tercih etmeli" dedi.  

Esra VURAL - Yasin YILDIZ